S’amplien els articles sobre els nostres barris a la Viquipèdia

La Biblioteca del Vapor Vell va acollir una trobada de veïns “viquipedistes” amb l’objectiu de millorar i ampliar les entrades d’articles sobre el barri de Sants a l'enciclopèdia lliure Viquipèdia. [[Vegeu fotos]]

S’amplien els articles sobre els nostres barris a la Viquipèdia

La Biblioteca del Vapor Vell juntament amb Amical Wikimedia i el Col·lectiu Patrimonis Invisibles van organitzar el passat dissabte 20 de desembre la Viquimarató de Sants. L’objectiu d’aquesta ha estat millorar les entrades d’articles, sobre el barri de Sants, a l’enciclopèdia lliure Viquipèdia. Entre els organitzadors d’aquesta activitat hi havia la Marta Sánchez i l’Agus Giralt, membres del Col·lectiu Patrimonis Invisibles. A l’inici de l’activitat, diferents membres d’Amical Wikimedia van estar “fent uns tallers de com crear articles amb la Viquipèdia que de fet, és una cosa molt senzilla”, ha assegurat Giralt.

Els participants que van assistir a l’esdeveniment van tenir a l’abast tota la bibliografia que va cedir la biblioteca Vapor Vell: “Hem fet un recull bibliogràfic de tots els llibres que tenim de col·lecció local per poder ampliar i millora la informació de la Viquipèdia”,  ha descrit Ana Mata, treballadora de la biblioteca santsenca.

Un dels objectius d’aquesta activitat, segons Giralt, ha estat “donar a conèixer patrimonis, elements importants de Sants i crear xarxa entre els veïns” ja que per exemple, les Cotxeres de Sants no tenia article a la Viquipedia, destaca Giralt. Alguns dels elements que es van anar introduint van ser l’església de Santa Maria de Sants, el Centre Social de Sants o el Mercat de Sants. A més, alguns participants van introduir aspectes relacionats amb el transport com les diverses estacions de Sants. Arrel de la trobada, s’ha creat un grup format amb persones “viquipedistes” que anirà tractant temes dels barris del districte.

wikimaratosantsvaporvelldesembrede2014-02

wikimaratosantsvaporvelldesembrede2014-03

wikimaratosantsvaporvelldesembrede2014-04

Compartir: