S’amplia el recorregut del bus 91 fins a la Rambla Badal però el veïnat no ho accepta com a solució definitiva

El recorregut de la línia d'autobús 91 s'ha allargat des de la placeta de Sant Medir fins a la Rambla de Badal, amb dues parades al carrer Constitució, concretament a l'altura dels carrers Riera de Tena i Jocs Florals. El veïnat de la Bordeta segueix demanant una millora de la freqüència, augmentant a una unitat més el nombre d'autobusos de la línia.

S’amplia el recorregut del bus 91 fins a la Rambla Badal però el veïnat no ho accepta com a solució definitiva

El recorregut de la línia d’autobús 91 s’ha allargat des de la placeta de Sant Medir fins a la Rambla de Badal, amb dues parades al carrer Constitució, concretament a l’altura dels carrers Riera de Tena i Jocs Florals. La modificació implantada el passat 28 de desembre per Transports Metropolitans de Barcelona, no és cap solució definitiva a la reivindicació veïnal segons asseguren des del Districte de Sants-Montjuïc.

El pròxim mes de febrer es farà una reunió per avaluar el funcionament d’aquesta ampliació i la combinació de les línies V5, 91 i 115: “Hem de trobar la solució per equilibrar aquest servei perquè sigui satisfactori per tots els veïns de la Bordeta”, diu el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez. També es compromet a incorporar un vehicle a la línia de bus 91, per tal de reduir la freqüència de pas, actualment de 45 a 35 minuts.

El veïnat de la Bordeta qualifica la proposta com “una solució intermèdia”, i critica la manera en què TMB ha efectuat el perllongament. Enric Jara de la Comissió de Veïns de la Bordeta creu que s’hauria d’haver aprofitat l’origen i el final de la línia de bus 115 per ubicar la del 91, també a la Rambla de Badal, i a pocs metres de la l’actual parada del 91, a tocar de la rotonda que hi ha al passeig: “L’autobús no pot parar allà perquè hi ha un únic carril i embossaria tot el trànsit, per això després de fer la volta a la rotonda torna a la placeta de Sant Medir, on acaba fent l’origen i el final”. El veí agraeix la bona voluntat que hi ha, però exigeix millorar la freqüència augmentant a una unitat més el nombre d’autobusos de la línia.

Tan bon punt acabin les festes de nadalenques, la comissió veïnal que treballa per tal d’arribar a una proposta consensuada amb TMB i el Districte, tornarà a reunir-se per garantir la permanència de la línia amb una freqüència òptima. “Aquests dies hi ha una certa calma, però aquesta no és una solució que acceptem, per això caldrà posar-nos a parlar seriosament”, avança Jara.

Compartir: