Ramon Breu presenta el seu llibre “Herois sense horitzó” a les Cotxeres de Sants

Durant la presentació, que es va fer a la sala de conferències del centre cívic santsenc, l'escriptor va presentar aquesta obra que relata la història d’un vell, en forma de dietari, que va explicant tot el què li passa des que entra en una residència. [[Vegeu fotos]]

Ramon Breu presenta el seu llibre “Herois sense horitzó” a les Cotxeres de Sants

La sala de conferències de les Cotxeres de Sants va acollir dijous la presentació del llibre ‘Herois sense horitzó’, de Ramon Breu. El també escriptor Josep Maria Ibarra va presentar l’acte, i així descrivia la novel·la de Breu “Es tracten diferents temes, com la crítica social davant l’adoctrinament educatiu, episodis de la guerra de Bòsnia, conflictes familiars o la frustració de la generació que va viure la transició espanyola”. Per a Ibarra, la gran qualitat del llibre és “la capacitat de metamorfosi capítol rere capítol, fa un melancòlic viatge al passat sense grinyolar, el lector avança de pàgines amb avidesa”.

L’autor de “Herois sense horitzó”, Ramon Breu, explicava que el llibre que està escrit en forma de dietari, passa d’uns capítols més depressius a utilitzar l’amor com a fil conductor per detallar diferents històries humanes i valors negatius com la traïció els han afectat. Segons l’escriptor, vol trencar alguns tabús, com el de la vellesa: “és la història d’un vell, en forma de dietari va explicant tot el què li passa des que entra en una residència”. També, vol recordar el teatre d’ombres on “les formes s’intueixen més del que es veuen”. Breu explica que ell és “un ancià de 60 anys, com el protagonista”, aquesta aproximació l’ha fet decantar-se per aquest perfil. És una història que “parla de la misèria quotidiana, però també de la heroïcitat quotidiana, sobreviure ja és una heroïcitat”, resumia Josep Maria Ibarra.

presentaciollibreramonbreucotxeresdesantsgenerde2019-12

presentaciollibreramonbreucotxeresdesantsgenerde2019-01

presentaciollibreramonbreucotxeresdesantsgenerde2019-02

presentaciollibreramonbreucotxeresdesantsgenerde2019-03

presentaciollibreramonbreucotxeresdesantsgenerde2019-04

presentaciollibreramonbreucotxeresdesantsgenerde2019-05

presentaciollibreramonbreucotxeresdesantsgenerde2019-06

presentaciollibreramonbreucotxeresdesantsgenerde2019-07

presentaciollibreramonbreucotxeresdesantsgenerde2019-08

presentaciollibreramonbreucotxeresdesantsgenerde2019-09

presentaciollibreramonbreucotxeresdesantsgenerde2019-10

presentaciollibreramonbreucotxeresdesantsgenerde2019-11

Fotos: Ángel Rabaneda

Compartir: