Proposen atorgar la Creu de Sant Jordi a la Fundació Sant Pere Claver del Poble-sec

El Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i la Coordinadora d'Entitats del Poble Sec, han proposat al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que reconegui els 70 anys de trajectòria de la fundació sanitària, lliurant-li l’any vinent la Creu de Sant Jordi.

Proposen atorgar la Creu de Sant Jordi a la Fundació Sant Pere Claver del Poble-sec

La Fundació Sanitària Sant Pere Claver celebra el seu 70è aniversari i, per això, les dues principals federacions d’entitats de Sants-Montjuïc, el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, han proposat al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que reconegui la trajectòria de la fundació lliurant-li  l’any vinent la Creu de Sant Jordi. Al llarg de la història, la fundació també ha rebut el reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona, amb la Medalla d’Honor, l’any 2006.

El president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Antoni Reig destaca “la tasca que està desenvolupant la fundació al barri, fa una feina educativa, sanitària i d’assistència social excel·lent que ajuda a fomentar la cohesió social”. I des del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, la seva presidenta, Lluïsa Erill, considera que el reconeixement públic d’aquesta fundació és necessari perquè “és una entitat que s’ho mereix per la tasca que porta fent en tots els nivells des de fa molts anys, atenent joves dels nostres barris”.

Per la Fundació Sanitària Sant Pere Claver “és un reconeixement que ens engresca i ens fa il·lusió pel que suposa, ja que és un retorn a totes les persones que durant 70 anys porten dipositant la confiança en nosaltres perquè els acompanyem en la millora de la seva salut i en les necessitats relacionades en serveis socials”, diu el gerent de l’entitat, Carles Descalzi. Des dels seus orígens, l’any 1948, la fundació ha anat consolidant una àmplia oferta de serveis i programes “compromesos amb aquells més vulnerables i els que més pateixen en la societat, i amb un compromís molt directe, ferm i determinat pel territori més proper que és el districte de Sants-Montjuïc”.

Així, el Grup Sant Pere Claver està formar per més de 240 professionals distribuïts en més de 30 programes i equipaments dels nostres barris. La seu institucional es troba a l’edifici més històric, al carrer Vilà i Vilà, al Poble-sec. Fa dos anys va entrar en funcionament l’equipament de Cal Muns, a la Bordeta. I la plaça de les Matemàtiques, a la Marina, acull un hospital de dia per adolescents i infants amb problemes de salut mental. Actualment, s’està habilitant un nou equipament al carrer del Foc, a la Marina, “on s’atendran i es donaran serveis a les necessitats més emergents en el tema social i de salut mental, per les escoles i àrees bàsiques d’aquella zona”, comenta Descalzi, qui recorda que l’entitat també compta amb 15 habitatges on es treballa l’autonomia i el suport domiciliari.

Amb motiu del 70è aniversari, entorn el 9 setembre de l’any 2018, coincidint amb el patró de la fundació, Sant Pere Claver, es farà una gran festa amb l’associacionisme dels nostres barris.

Compartir: