Proactiva Open Arms denuncia la confiscació del seu vaixell en una concentració a Sants

La Plataforma Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i la Bordeta va concentrar-se dimecres al vespre a la plaça de Sants per donar-los suport. La portaveu de l'organització de salvament marítim Proactiva Open Arms va explicar al veïnat en quina situació es troben ara mateix.

Proactiva Open Arms denuncia la confiscació del seu vaixell en una concentració a Sants

La Plataforma Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i la Bordeta va concentrar-se dimecres al vespre a la plaça de Sants per donar suport als refugiats i reivindicar a les institucions europees, i als seus estats membres, l’aplicació de vies legals i segures per trobar una solució per aquestes persones.

A més van criticar que des de la Unió Europa s’estan dificultant les tasques de les organitzacions i col·lectius, com Proactiva Open Arms que va sumar-se a l’acció del barri. “Els governs i les institucions tenen la potestat i l’obligació de posar en marxa aquestes vies com els corredors humanitaris, l’admissió humanitària, els visats… I el que fan és impedir tota la feina essencial d’aquestes entitats”, expressava Adriana Cabeceran de Stop Mare Mortum. Recorda que des de l’any 2000 més de 35 mil persones han mort al mar mediterrani i aquest 2018 ja hi han perdut la vida més de mig miler.

Proactiva Open Arms treballa en la defensa dels drets humans i en pal·liar el problema que es viu al mediterrani, amb el rescat diari d’embarcacions. Actualment, però, i des del passat mes de març, el seu vaixell està immobilitzat a Itàlia per orde de la fiscalia de Catània. La Mar, portaveu de l’organització de salvament marítim va explicar al veïnat en quina situació es troben ara mateix. “La nostra activitat s’ha vist troncada per culpa de convertir-se en objectiu d’una campanya mediàtica, administrativa i sobretot política en contra de les organitzacions humanitàries que estan rescatant vides al mediterrani”, deia. En aquest sentit, va deixar clar que “la solidaritat no és delicte i salvar vides mai pot ser un crim”.

concentraciosuportopenarmsplacasantsabrilde2018-01

concentraciosuportopenarmsplacasantsabrilde2018-02

concentraciosuportopenarmsplacasantsabrilde2018-03

concentraciosuportopenarmsplacasantsabrilde2018-04

concentraciosuportopenarmsplacasantsabrilde2018-05

concentraciosuportopenarmsplacasantsabrilde2018-07

Fotos: Plataforma Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Compartir: