Principi d’acord entre Districte i propietaris del passatge d’Andalusia de la Bordeta

Les comunitats de propietaris dels habitatges del passatge Andalusia, de titularitat privada i d'ús públic, han arribat a un principi d'acord amb el Districte de Sants-Montjuïc pels treballs de millora d'aquest espai. Segons l'avantprojecte, les obres ascendeixen als 190.000 euros, dels quals el 30% aniria a càrrec dels 408 propietaris i el 70% l'assumiria l'administració.

Principi d’acord entre Districte i propietaris del passatge d’Andalusia de la Bordeta

Les comunitats de propietaris dels habitatges del passatge d’Andalusia del barri de la Bordeta, de titularitat privada i d’ús públic, han arribat a un principi d’acord amb el Districte de Sants-Montjuïc amb qui es repartiran els treballs de millora per dignificar aquest espai. Així ho ha avançat Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc, qui ha explicat que “en els darrers mesos s’han estat reunint amb els propietaris i hem arribat a un principi d’acord en el qual l’Ajuntament assumirà una part d’aquestes obres de millora del passatge”.

En els darrers anys, la imatge del passatge s’ha anat deteriorant, “ja que hem tingut el problema que al ser privat però d’ús públic hi havia una mancança de neteja i implicació”, critica Paco Vázquez, un dels representants de les comunitats afectades del passatge. “Fa un any, el Districte es va implicar una mica més i des de llavors el projecte va canviar i ens va fer una nova proposta arran d’un estudi tècnic”. Segons apunta Vázquez, l’oferta del Districte ascendeix als 190.000 euros dels quals el 30% aniria a càrrec dels propietaris que s’encarregarien de millorar el clavegueram, és a dir, aquests haurien de fer un pagament d’uns 150 a 180 euros, tenint en compte que hi ha 408 propietaris; i el 70% del cost de l’avantprojecte l’assumiria l’Administració que dignificaria la superfície per on transiten els veïns. Vázquez es mostra satisfet del tracte que ha tingut amb el Districte després de molts anys de negociació sense trobar una solució: “El Districte ha tingut una actitud conciliadora i de voler resoldre el problema”.

La proposta, que pot acabar desencallant aquesta operació reivindicada pels veïns del passatge des de fa anys, ha estat acceptada pels representants de les 15 comunitats de veïns. Tot i això, per aprovar l’avantprojecte, segons Vázquez, cal que almenys quatre cinquenes parts de les comunitats estiguin d’acord amb el seu contingut. Per això, durant aquestes setmanes, s’estan organitzant reunions veïnals a cada comunitat per aprovar per escrit la mesura. Fins ara, les tres primeres reunions han donat llum verda a l’avantprojecte. Segons Jiménez, “en el moment que tinguem aquest acord per escrit crearem una comissió de seguiment formada per quatre representants per anar fent el seguiment de la redacció del projecte”, i llavors “també podrem establir les bases del conveni i l’import exacte de les obres”. Durant els pròxims mesos, caldrà trobar una fórmula per saber qui s’encarregarà de netejar el passatge i fer el manteniment d’aquest. Si abans de finalitzar l’any s’arriba a un acord definitiu, Vázquez preveu que les obres podrien començar al setembre de l’any vinent.

Per una altra banda, Jiménez també ha dit que, actualment, la complexitat de l’aparcament privat situat sota la plaça Súria dificulta que s’arribi a un acord amb els seus propietaris d’aquest altre espai proper que també es troba en molt mal estat.

Compartir: