“Pocawertgonya I” va prenent forma

L’artista santsenc Pitu Alcober ja té gairebé enllestit el ninot del rei Carnestoltes de Sants, Hostafrancs i la Bordeta que presidirà les festes d’enguany, es tracta del rei "Pocawertgonya I". [[ Vegeu fotos ]]

“Pocawertgonya I” va prenent forma

L’artista santsenc Pitu Alcober ja té gairebé enllestit el ninot del rei Carnestoltes que presidirà les festes d’enguany, es tracta del rei Pocawertgonya I. “No ha estat massa complicat”, assegura l’artista. De fet, és un ninot que combina la caricaturització dels trets físics del personatge amb un munt de simbolismes i dobles sentits. “És el repte de cada any: buscar el que té amagat a dins”, diu Alcober.

Així, l’artista ha presentat un suposat ministre com a un conqueridor que vol portar Espanya als temps d’abans de la democràcia, el seu penó està presidit per una gran “Ñ” com a símbol de la seva voluntat d’espanyolització i té una actitud guerrera i un casc “sorprenent”. També porta un cinturó, representant com es castigava en el passat i a més, l’artista ha decidit col·locar-li taps a les orelles per fer referència a les declaracions del personatge en què va dir que no el pagaven prou per escoltar insults. “La manera d’estar als llocs sense escoltar insults és posar-se taps a les orelles”, comenta Pitu Alcober.

El rei Carnestoltes, com cada any, és un ninot que a més de recrear un personatge, té una estructura de fusta interior pensada per ser cremada el dimecres de cendra i que aguanti el màxim de temps possible de peu. L’any passat va aconseguir que estigués uns 45 minuts de peu cremant-se, enguany, espera superar-ho.

pitualcoberconstruintcarnestoltessantsfebrerde2014-02

Compartir: