“Pocawertgonya I” serà el rei del Carnaval de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Un dels plats forts del carnaval dels nostres barris serà la gran rua de Carnaval, que se celebrarà el dissabte 1 de març, que començarà a dos quarts de 6 de la tarda i anirà pels carrers de Sants i Creu Coberta, des de rambla Badal fins a la plaça d’Espanya. S’hi han inscrit 25 comparses que portaran més de 1.300 persones.

“Pocawertgonya I” serà el rei del Carnaval de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

El rei Carnestoltes ja està de camí als barri de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Enguany ho fa amb el nom de Pocawertgonya I, rei del Carnaval. “Aquí hi ha una crítica oberta a un senyor que tots coneixem que és ministre de cultura i d’educació”, comenta Manel Boltaina, membre de l’organització del Carnaval dels nostres barris. El ninot que representarà el Carnestoltes ja l’està preparant l’artista del barri Pitu Alcober i segons comenta Boltaina està força avançat.

L’arribada està prevista pel Dijous Gras, que enguany serà el 27 de febrer. Abans però, uns quants ambaixadors de Sa Majestat hauran passat per les escoles santsenques que ho hagin demanat prèviament per parlar a tots els nens i nenes de l’arribada de Pocawertgonya I, rei del Carnaval.

El dissabte 1 de març arribarà la gran festa. Al matí, dedicada als nens ja que des de les 11 i fins la 1 del migdia, aproximadament, hi haurà activitats diverses amb tallers de maquillatge, xocolatada i rua, animació infantil… A més, al migdia s’entregaran els trofeus a les 3 millor comparses.

A la tarda serà l’hora dels més grans, amb la gran rua de Carnaval que començarà a dos quarts de 6 de la tarda i anirà pels carrers de Sants i Creu Coberta, des de rambla Badal fins a la plaça d’Espanya. S’hi han inscrit 25 comparses que portaran més de 1.300 persones, a més de tota la gent que vingui a gaudir de la rua.

El diumenge, la festa seguirà al Casinet d’Hostafrancs on la comissió de festes de la plaça de la Farga oferirà l’espectacle “La Farra Nostra”. Enguany, en canvi, no es podrà fer el tradicional Ranxo de Caranaval que oferia la Cansaladeria Alsina al carrer Canalejas, ja que durant les festes de Carnaval el carrer estarà en obres.

Encara quedarà però la celebració del Dimecres de Cendra que serà a partir de les 7 de la tarda. S’enterrarà a sa Majestat i ho seguirà la vetlla, el seguici fúnebre pels carrers de Sants i la crema del ninot. La festa tancarà amb la sardinada popular a la plaça Bonet i Muixí.

Compartir: