Perquè no anirem al Consell Plenari del Districte

Partit Demòcrata de Sants-Montjuïc, ERC de Sants-Montjuïc i CUP-Capgirem BCN a Sants-Montjuïc.

Perquè no anirem al Consell Plenari del Districte

A ningú se li escapa que a partir d’avui, i amb la convocatòria del Parlament, els propers dies seran determinants i condicionaran allò que pugui passar els propers temps al nostre país i a Sants-Montjuïc.

Sabem que vivim una situació complexa que requereix tot el nostre compromís i alineament amb les nostres institucions per poder donar sortida al mandat popular i democràtic expressat a les urnes l’1 d’Octubre.

Avui (26-10-17), al Consell Plenari convocat, ens hagués agradat estar parlant i debatent sobre els projectes, demandes i problemes dels nostres barris. Perquè aquesta és la nostra responsabilitat com a servidors i representants públics, la qual emana d’un mandat democràtic expressat lliurement pels ciutadans d’aquesta ciutat i dels nostres barris.

Però precisament per això, perquè el principi democràtic del qual emana el nostre mandat i la nostra responsabilitat, es troba greument vulnerat i amenaçat al nostre país en aquests moments, que hem sol·licitat la suspensió i l’ajornament d’aquest Ple. I ho hem fet precisament per poder fer costat a les nostres institucions intervingudes i per denunciar la mateixa intervenció i segrest dels principis democràtics que donen sentit al seient que ocupem en el mateix Consell Plenari.

Ajornar un Plenari pot voler dir, tot i que no necessàriament, ajornar un debat o decisió d’alguna qüestió que afecti alguns veïns i conciutadans. Però fer ulls clucs, i actuar amb una pretesa normalitat, a la major involució democràtica i de país dels darrers temps, és sens dubte quelcom que ens afecta i incumbeix a totes i a tots. Ens afecta l’avui a nosaltres, el demà als que vindran, i el llegat de l’esforç dels que ens han precedit.

Per tot això, i no ens calen més motius, aquest vespre no assistirem al Consell Plenari del Districte.

Compartir: