Per la conservació del jardí de l’Estació de Magòria

Plataforma Jardí de l'Estació

Per la conservació del jardí de l’Estació de Magòria

Reivindiquem el jardí de l’Estació de Magòria que en realitat no és un jardí, doncs reivindiquem un espai multidisciplinar i multigeneracional, “no de totxos”, per a ús i fruït de les persones de la ciutat, del barri de Sants i molt especialment dels barris de Font de la Guatlla, Hostafrancs i La Bordeta, barri on està situat però limitant amb els altres dos.

L’Estació de tren de la Magòria és un equipament lluitat pel barri. Com a tota estació de tren de poble és petita. Aquesta és del 1912, motiu pel que és patrimoni (i perquè és maquíssima). Té dues sales mitjanes polivalents, dues tipus despatx, un petit magatzem i un arxiu. Els serveis i la magnifica andana que dóna pas a les vies és l’espai que anomenem jardí.

És per aquí que el Casal té l’accés de minusvàlids, una colònia de gats, cinc o sis pistes de petanca, un hort/taller i l’espai que anomenem jardí, bosc, zona salvatge i espai polivalent a cel obert. Aquí es fan activitats de final de trimestre, festes tradicionals: Carnestoltes, nit de bruixes, Tió, Sant Joan. Així mateix tallers familiars tan de menuts com de mitjans. Cinema a la fresca i música d’estiu. ArtesCape i el BlockParty Festival de Cultura Urbana.

És un espai que tot i ser a la Gran Via cantonada Moianès té un nivell de soroll quasi nul. És un espai tancat per murs en una part i per l’altre reixa que permet la visualització i alhora la reserva del verd, arbrat i de la neteja.

Volem que continuï igual perquè considerem que té una fàcil dinamització amb molt poca despesa de manteniment. I amb un extens ús d’uns 10 o 11 mesos a l’any.

Però també volem evitar que es converteixi com els altres “jardins” i places que hi ha al barri: La Farga, la Plaça de la Vidriera, Cal Muns, Celestina Vigneaux… places dures i de pas on tot sovint els veïns es queixen de sorolls, brutícia, pipi can i deteriorament de l’entorn, amb manteniment minso, com a mínim en aparença.

I també la possibilitat d’aparcaments indeguts, donat que al barri no hi ha i en els equipaments de Magòria i Can Batlló, no hem vist, però sí l’impacte.

Reivindiquem el Jardí de l’Estació com a un espai multigeneracional i multidisciplinar, respectant la vegetació i la distribució actual.

Compartir: