Òmnium teixeix història amb la primera edició de la Festa d’Època a Can Batlló

L'antic recinte industrial del barri de la Bordeta va fer un viatge en el passat, on el veïnat va poder visitar una nova exposició de fotografies antigues, participar en jocs d'època al carrer, veure una actuació de teatre, escoltar la Coral Sant Medir, moure's amb un autèntic ball de festa major o dinar un bon àpat. [[Vegeu fotos]]

Òmnium teixeix història amb la primera edició de la Festa d’Època a Can Batlló

El recinte de Can Batlló del barri de la Bordeta va fer un viatge en el passat, dissabte durant tot al dia, amb la primera Festa d’Època que va organitzar Òmnium Sants-Montjuïc. La jornada va començar a les onze del matí amb la presentació de l’activitat i es va allargar fins a les sis de la tarda amb diferents activitats, totes elles amb la finalitat de “teixir història” al barri. Així, el veïnat va poder visitar una nova exposició de fotografies antigues a la nau 69, participar en jocs d’època al carrer, veure una actuació de la Coral Sant Medir i dinar un bon àpat preparat pel restaurant santsenc Terra d’Escudella, entre d’altres. Els organitzadors es mostraven optimistes amb aquesta primera edició, tal com va dir l’Elisabeth, membre de la Comissió de Cultura d’Òmnium: “Una festa que a partir d’ara esperem que sigui un referent, ja que tenim la idea que se celebri el primer dissabte d’octubre com un record de la nostra cultura”.

Al llarg del dia es van interpretar diferents peces de teatre amb actors de l’associació santsenca Artixoc. Tots ells van anar disfressats d’obrers, patrons, teixidors i burgesos. Els petits esquetxos van estar escrits per la Rosa Morte: “Aquests parlen de la vida que hi havia entre els obrers i les obreres dins de la fàbrica de Can Batlló”. L’esquetx més destacat segons la guionista va ser el d’un sindicalista: “És un discurs que convida a la vaga, ja que es pot relacionar amb els fets que estan succeint actualment al país, té un rerefons del que passava abans, com és la revolta amb gent unida per aconseguir una finalitat…”.

La festa va comptar amb prop d’un centenar d’assistents, molts d’ells famílies amb canalla que van gaudir d’una jornada divertida i lúdica, ja que van poder conèixer el passat del barri. És el cas de la Dolors, una de les veïnes assistents que pensa que una festa com aquesta pot servir com a “recordatori del passat i naixement de Sants, és una bona iniciativa per recuperar aquesta memòria històrica que està una mica amagada i que no se li dóna la importància, però penso que se li hauria de donar”.

La cloenda va arribar amb el ball de festa major i xerinola, una classe de ball dirigida per sis ballarins que van ensenyar els passos dels balls tradicionals a tot el públic. La festa es preveu organitzar l’any vinent, tal com va avançar la Rosa, membre de la Comissió de Cultura d’Òmnium: “l’any que ve esperem seguir i canviar d’època, llavors girarà entorn al 1919, i la vaga de la Canadenca serà el punt àlgid de la festa”.

primerafestadepocacanbatlloomniumsantsoctubrede2018-02

primerafestadepocacanbatlloomniumsantsoctubrede2018-03

primerafestadepocacanbatlloomniumsantsoctubrede2018-04

primerafestadepocacanbatlloomniumsantsoctubrede2018-05

primerafestadepocacanbatlloomniumsantsoctubrede2018-06

primerafestadepocacanbatlloomniumsantsoctubrede2018-07

primerafestadepocacanbatlloomniumsantsoctubrede2018-08

Compartir: