Arriba FirEntitats

Us esperem al Parc de l'Espanya Industrial


Com cada dos anys, un cop més torna la mostra de les associacions de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, el FirEntitats 2005, una mostra en la que hi participen més de 130 entitats dels nostres barris i que ofereix més d’una cinquantena d’actes programats. La rica varietat d’associacions d’aquests tres barris podran ensenyar les seves activitats i la tasca social que realitzen per millorar la qualitat de vida, dinamitzar, educar, conscienciar o divertir els ciutadans dels barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. La mostra s’ha dividit en diverses carpes agrupades per associacions de veïns i comerciants, esportives, culturals, de comunicació, de gent gran, de persones amb disminució, educatives i juvenils.
Per primera vegada, el FirEntitats es trasllada al Parc de l’Espanya Industrial, abandonant l’emplaçament tradicional de les Cotxeres. D’aquesta manera es guanya espai i s’hi poden programar més activitats i concerts a l’aire lliure, ara que comença a fer bon temps.
La programació tindrà lloc al llarg de la tarda de divendres, tot el dissabte i el matí de diumenge.
Durant els tres dies de la mostra, el Col·lectiu d’artistes exposarà una mostra d’art al vestíbul i les sales de la Casa del Mig del Parc de l’Espanya Industrial.
Els primers actes seran el mateix divendres a les cinc de la tarda amb “Fes-te voluntari i aprèn a tractar una persona sordcega” acte que tindrà lloc a la sala d’actes de la Casa del Mig. Al llarg de la tarda hi haurà diverses xerrades com “Fem del català la llengua del jovent”, “Coneix els teus drets laborals”, “Joventut i drogues” i “Drets civils d’homosexuals, bisexuals i transexuals immigrants”. Hi haurà també un recital de poesia o tallers de salsa i de ball country . A les 19:00 Núria Feliu signarà cds a l’estand de Sants 3 Ràdio. A la nit,.catanitzat per Sants 3 Ràdio i La Llanterna Màgica hi haurà un homenatge a Miquel Porter i Moix. També s’oferiran al llarg de la tarda dues demostracions de bàsquet i d’eslàlom amb cadira de rodes, a càrrec de l’Associació de Disminuïts de Sants-Montjuïc.
El dissabte serà el dia fort d’activitats. Temes com el tabaquisme, la infància, la família, les dietes o els nadons seràn xerrades que es faran a la Casa del Mig de l’Espanya Industrial. Al migdia hi haurà la presentació del taller per a la no violència, al Casinet, es podrà practicar tai-xi a la gespa, i gaudir de contes gitanos. També hi haurà mostra de puntaires, gegants i diables, danses folklòrqieus, del ventre, concerts de gralles, partits de rugbi i de futbol sala i la representació teatral de l’obra “La batalla de Solferino” dalt de l’escenari. A les 6 de la tarda hi haurà una taula rodona.catanitzada per Sants 3 Ràdio i La Burxa al voltant del model de Festes Majors que volem, on hi participaran diversos representants de comissions de festes del barri.
A la nit hi haurà el Fes-te al carrer, amb un correfoc dels diables a partir de les 9, i un espectacle pirotècnic al llac i les grades del parc.
Finalment, diumenge 22 es presentarà el projecte Parlem, a quarts d’onze, a la Casa del Mig i es projectarà la pel·lícula infantil Crónicas de Narnia. També hi haurà partides simultànies d’escacs, una cursa de dracs, i una festa dels Bastoners de Sants, juntament amb una Trobada Castellera.catanitzada pels Castellers de Sants.
Durant la mostra, el portal EL 3 i Sants 3 Ràdio, tindràn un estand i un estudi on es realitzarà tota la programació en directe. Esperem la vostra visita a l’estand de comunicació (carpa 7).

Compartir: