Fracassen les negociacions pel nou local de la Llar de l’Afectat de l’Esclerosi Múltiple

Segons el president de l'entitat hostafranquina, Blas Membrives, l’Ajuntament s’havia compromès a fer-se càrrec del lloguer del nou local però a última hora els van comunicar que només se’n farien càrrec tres anys, cosa que suposaria un cost mensual per l’entitat de 3.000 euros.


La Llar de l’Afectat de l’Esclerosi Múltiple fa temps que treballa per trobar un local més ampli des que fa un any aproximadament se’ls va comunicar que no podrien disposar de part de l’equipament de Can Muns per manca de pressupost. Després de mesos de cerca i de negociacions semblava que havien trobat l’espai idoni en un local proper a l’estació de França. Acceptaven marxar del districte i el president de l’entitat, Blas Membrives, assegura: “Estava decidit a anar-hi però a l’últim moment la cosa s’ha girat”. Segons Membrives l’Ajuntament s’havia compromès a fer-se càrrec del lloguer del local, propietat d’una entitat privada, però “a última hora el gerent va dir que l’ajuntament només se’n faria càrrec tres anys i això no ho podem assolir”. El cost mensual per l’entitat a partir del quart any seria de 3.000 euros mensuals. “Això no ens soluciona cap problema”, diu Membrives, que considera que si tinguessin aquests diners no haguessin demanat el suport de l’ajuntament. “El divendres al matí vam estar triant el nou material que necessitàvem”, explica el president; a la tarda, en canvi, van reunir-se amb el gerent del Districte i va ser quan els van explicar la situació. “El que no podem fer és anar a un lloc on s’ha de pagar una fortuna cada mes”, diu.

“Hem tingut mala sort perquè l’equipament que finalment vam trobar [..] era un equipament privat i havíem d’arribar a un acord amb els propietaris d’aquest edifici”, explica Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc. El propietari demanava un compromís de l’ajuntament de 20 anys però el regidor assegura: “No podem hipotecar mensualment 3.000 euros durant 20 anys en un equipament que no és nostre.”

“Em sap greu que aquesta operació s’hagi avortat en aquests moments”, comenta el regidor santsenc, que assegura que hi ha treballat “amb cos i ànima”: “No ha sortit bé però no perquè no ens hi haguem dedicat”.

Per la Llar, l’ideal seria que fos un local públic, de l’Ajuntament o la Generalitat. Blas Membrives es mostra molt decebut i explica que ja han sol·licitat reunir-se amb el regidor, el gerent del Districte i amb l’alcalde de la ciutat Xavier Trias. De moment, ja els han convocat pel dia 7 de novembre amb el gerent i el regidor del Districte de Sants-Montjuïc. Jordi Martí, expressa la seva voluntat de seguir buscant un local: “Continuarem i no pararem fins que trobem una solució per ajudar a la Llar de l’Esclerosi Múltiple”. Assegura, a més, que tot i el fracàs d’aquesta negociació no estan en el punt de partida: “Hem mogut tantes coses que ara tenim molta més informació i moltes més dades.”

Notícies relacionades:

Ja han començat les obres per enllestir l’equipament de Can Muns de la Bordeta (18/10/2013)

Últims detalls per tancar l’acord del canvi de local de La Llar (17/07/2013)

La Llar celebra el XXI aniversari amb la promesa d’un nou local al costat de l’estació de França (02/07/2013)

La Llar busca alternatives en veure’s fora de l’equipament de Can Muns (05/04/2013)

Sant Pere Claver gestionarà l’equipament de Can Muns en solitari (23/01/2013)

La Llar de l’Afectat de l’Esclerosi Múltiple no anirà a Can Muns (03/07/2012)

L’equipament de Can Muns tancarà els veïns de les finques contigües (13/09/2011)

L’equipament per a discapacitats de la plaça de Cal Muns es començarà a construir d’aquí a dos mesos (25/02/2011)

Sant Pere Claver tindrà una llar a Can Muns (30/09/2009)

Can Muns acollirà el centre de dia de La Llar (30/06/2009)

Els veïns de la Bordeta debaten sobre la remodelació del barri (17/04/2009)

Voreres més amples per a Olzinelles i nou paviment a Bonet i Muixí, entre d’altres millores (07/04/2009)

Presenten el Pla d’Intervenció Integral del Barri de la Bordeta a les entitats del territori (07/11/2007)

“La regidora ens va prometre que els veïns i veïnes intervindríem en les decisions dels projectes de la Llei de Barris” (12/07/2007)

Per fi, Cal Muns obert (29/09/2006)

Compartir: