Ja han començat les obres per enllestir l’equipament de Can Muns de la Bordeta

Aquests dies ha començat la segona i última fase de les obres que han de permetre a la Fundació Sant Pere Claver obrir l'equipament a principis de l'estiu vinent. S'hi farà atenció ambulatòria en salut mental i una residència amb un total de 40 llits a concertar.


A l’equipament de Can Muns del barri de la Bordeta ja fa uns quants dies que ha començat la segona i última fase de les obres. “Estem satisfets de poder comunicar que ja ha començat i per tant comença el compte enrere perquè l’equipament entri en funcionament aviat”, explica Carles Desclazi, gerent de la Fundació Sant Pere Claver. Les obres consisteixen en treballs interiors, els acabats, les instal·lacions, el mobiliari… En total, una inversió de 2 milions d’euros que assumirà la fundació a canvi d’una cessió de 70 anys de l’edifici.

Però tot i l’alegria del moment aquestes són unes obres que venen amb retard respecte el calendari previst inicialment: “Fins que no hem tingut del tot definit, o molt avançat, la concreció de l’activitat que s’hi realitzarà no sabíem si hi havia d’haver més o menys habitacions o més o menys consultes”, explica Descalzi.

Finalment, s’ha concretat en què les tres primeres plantes es destinaran a l’atenció ambulatòria en salut mental, uns serveis que ja ofereixen al districte en altres equipaments. “Per tant, és el trasllat d’una activitat que ja tenim”, puntualitza Descalzi.

La resta de plantes, es dedicaran a residència amb un total de 40 llits a concertar. Estimen que a la part ambulatòria es faran unes 30.000 visites anuals, però “un mateix pacient al llarg de l’any realitza diverses visites als nostres serveis”, puntualitza Descalzi.

Les obres duraran entre 7 i 8 mesos i calculen que trigaran entre 1 i 2 mesos més per equipar-lo. Per tant, estimen obrir portes a principis d’estiu. Quan es posi en marxa, a més, s’haura arreglat també tot l’entorn de la plaça de Can Muns: “En paral·lel estarem fent les obres de reposició de la urbanització de la plaça”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. Aquests treballs començaran a partir de la setmana del 21 d’octubre segons la planificació del districte.

EL 3

Notícies relacionades:

Últims detalls per tancar l’acord del canvi de local de La Llar (17/07/2013)

La Llar celebra el XXI aniversari amb la promesa d’un nou local al costat de l’estació de França (02/07/2013)

La Llar busca alternatives en veure’s fora de l’equipament de Can Muns (05/04/2013)

Sant Pere Claver gestionarà l’equipament de Can Muns en solitari (23/01/2013)

La Llar de l’Afectat de l’Esclerosi Múltiple no anirà a Can Muns (03/07/2012)

L’equipament de Can Muns tancarà els veïns de les finques contigües (13/09/2011)

L’equipament per a discapacitats de la plaça de Cal Muns es començarà a construir d’aquí a dos mesos (25/02/2011)

Sant Pere Claver tindrà una llar a Can Muns (30/09/2009)

Can Muns acollirà el centre de dia de La Llar (30/06/2009)

Els veïns de la Bordeta debaten sobre la remodelació del barri (17/04/2009)

Voreres més amples per a Olzinelles i nou paviment a Bonet i Muixí, entre d’altres millores (07/04/2009)

Presenten el Pla d’Intervenció Integral del Barri de la Bordeta a les entitats del territori (07/11/2007)

“La regidora ens va prometre que els veïns i veïnes intervindríem en les decisions dels projectes de la Llei de Barris” (12/07/2007)

Per fi, Cal Muns obert (29/09/2006)

Compartir: