Ja ha començat la remodelació de les torres venecianes

Amb un pressupost de 472.000 euros ja han començat les obres de remodelació de les dues torres venecianes de la plaça d’Espanya i que es preveu que s’acabin a finals de gener. S’aprofitarà a més per reparar-les per l’interior, on es desmuntaran les instal·lacions, ja en desús, que hi havia.


Amb un pressupost de 472.000 euros ja ha començat a fer-se la remodelació de les dues torres venecianes de la plaça d’Espanya. Es tracta d’un monument construït l’any 1929 coincidint amb l’exposició universal al qual es farà “una bona rentada de cara i reparar les lesions que hi ha a les torres: forats, esquerdes, fissures, reparar la fusteria…”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. De fet, feia anys que la part superior de les torres estava coberta amb una malla: “Cridava l’atenció que en un lloc tant emblemàtic no s’hi fes la reparació”

Finalment la remodelació es farà i s’aprofitarà a més per reparar-les per l’interior, on es desmuntaran les instal·lacions, ja en desús, que hi havia. Es tracta de mecanismes que permetien, per una banda, controlar l’enllumenat de les fonts de l’avinguda i de la font màgica i, per l’altra, controlar un sistema de sirenes d’emergència. Ara però, no es preveu ubicar-hi cap altra instal·lació i quedaran simplement com a monuments.

Es preveu que s’acabin les obres de remodelació a finals de gener. Durant aquest temps hi haurà alguna afectació al trànsit que Francesc Jiménez considera “mínima” perquè afectarà només un dels quatre carrils per sentit de l’avinguda Maria Cristina.

EL 3

EL 3

EL 3

Compartir: