Últims detalls per tancar l’acord del canvi de local de La Llar

L'entitat hostafranquina canviarà de seu fora dels nostres barris, en un local de dues plantes i 500 metres quadrats, que caldrà arreglar amb una inversió d’uns 300.000 euros. Preveuen instal·lar el menjador, la cuina i el magatzem a la planta de baix i destinar la de dalt per a les activitats.


Encara falten alguns serrells per tancar però tot sembla indicar que l’Associació La Llar de l’Afectat de l’Esclerosi Múltiple ha trobat un nou local, més gran i més accessible, per ubicar-se. L’Ajuntament els havia promès un espai al nou edifici de Cal Muns, a la Bordeta, però per falta de finançament no hi van poder accedir. Tot i això, el consistori va mantenir el compromís de trobar un espai millor del que tenen ara i sembla que finalment l’han trobat.

Es tracta d’un local de dues plantes situat a prop de l’estació de França, fora del districte, per tant, però que “és molt gran i té moltes possibilitats”, segons assegura Blas Membrives, president de l’entitat. Són 500 metres quadrats, que caldrà arreglar, i on preveuen instal·lar el menjador, la cuina i el magatzem a la planta de baix i destinar la de dalt per a les activitats.

El local on estan actualment no arriba als 300 metres quadrats. “Hi ha dies que no hi cabem”, comenta Membrives. A més, l’actual local els obliga a tenir espais multifuncionals que han de muntar i desmuntar cada dia. A part d’estar més còmodes, en el nou local “la intenció és donar més serveis a la gent”, explica el president. A més, també tindrien molt a prop un poliesportiu municipal, on intentarien que els acollissin per fer les activitats d’aigua que ara fan al de l’Espanya Industrial.

Per l’associació però el principal problema és el temps de la cessió, ja que des de l’Ajuntament es planteja que sigui de 15 anys. “L’Ajuntament sempre que fa una cessió mínim és per 50 anys”, explica Membrives, que diu que per això no se n’havien preocupat. Però l’immoble no és municipal i per tant cal posar-se d’acord amb els propietaris. “15 anys passen de seguida i fer el trasllat és un enrenou, per això pensem que aquest temps és molt poc”, comenta el president. A més, per traslladar-s’hi també caldria fer una inversió d’uns 300.000 euros, que assumiria l’Ajuntament de Barcelona, perquè el darrer ús que havia tingut era de residència.

El regidor del Districte Jordi Martí, tot i que no dóna l’acord per tancat ja que “queden els serrells tecnicoeconòmics”, considera que s’ha avançat molt i que això és fruit de la feina que s’ha fet fins ara: “Portem els últims mesos treballant molt i molt”.

Si finalment es traslladen al nou local implicarà haver de marxar del districte de Sants-Montjuïc. “Portem 24 anys al districte i estem molt integrats al barri”, comenta Blas Membrives, que afegeix: “Em sap greu perquè hi tinc moltes arrels i haver de marxar fa mal, però si estarem millor allà…” Admet, a més, que donen un servei a tota la ciutat, no només al districte, i per tant és lògic que acceptin una ubicació fora de Sants-Montjuïc si ha de representar una millora. “Per una banda sap greu però per l’altra no hi ha color”, opina també Jordi Martí, que considera que el nou espai serà “molt millor” que l’actual i que per tant “una cosa compensa l’altra”.

Notícies relacionades:

La Llar celebra el XXI aniversari amb la promesa d’un nou local al costat de l’estació de França (02/07/2013)

La Llar busca alternatives en veure’s fora de l’equipament de Can Muns (05/04/2013)

Sant Pere Claver gestionarà l’equipament de Can Muns en solitari (23/01/2013)

La Llar de l’Afectat de l’Esclerosi Múltiple no anirà a Can Muns (03/07/2012)

L’equipament de Can Muns tancarà els veïns de les finques contigües (13/09/2011)

L’equipament per a discapacitats de la plaça de Cal Muns es començarà a construir d’aquí a dos mesos (25/02/2011)

Sant Pere Claver tindrà una llar a Can Muns (30/09/2009)

Can Muns acollirà el centre de dia de La Llar (30/06/2009)

Els veïns de la Bordeta debaten sobre la remodelació del barri (17/04/2009)

Voreres més amples per a Olzinelles i nou paviment a Bonet i Muixí, entre d’altres millores (07/04/2009)

Presenten el Pla d’Intervenció Integral del Barri de la Bordeta a les entitats del territori (07/11/2007)

“La regidora ens va prometre que els veïns i veïnes intervindríem en les decisions dels projectes de la Llei de Barris” (12/07/2007)

Per fi, Cal Muns obert (29/09/2006)

Compartir: