L’històric bar “El Brillant” de la Bordeta s’acomiada dels seus propietaris

Fa gairebé 30 anys que l'Isaac i l'Eduardo van obrir el bar restaurant "El Brillant" al carrer Olzinelles. L'Isaac es jubila, i ell i el seu company traspassaran el negoci al Jordi i el Xavi, dos nois que viuen al barri i que se'n faran càrrec a partir de dilluns.


Fa gairebé 30 anys que l’Isaac i l’Eduardo van obrir el bar restaurant “El Brillant” al carrer Olzinelles, al barri de la Bordeta. L’Isaac es jubila, i ell i el seu company traspassaran el negoci al Jordi i el Xavi, dos nois que viuen al barri i que se’n faran càrrec a partir d’ara. Els nous propietaris donaran continuïtat a l’estil del local, amb l’ajuda del cuiner, el Jose Luis, que ja hi porta treballant 14 anys. La decisió de deixar el bar l’han pres entre els dos. Han considerat que la millor manera d’acabar amb aquesta etapa era fer-ho junts, ja que són socis des que van començar. A més, s’ho prenen “amb alegria”, com assegura l’Isaac, perquè “seria pitjor que el motiu per tancar fos una malaltia, o que el negoci no tirés endavant”.

El bar, però, ja no funciona tan bé com abans. La crisi econòmica i els canvis en el barri i la població hi han repercutit. Tot i que s’aprecia molt Sants, l’Isaac creu que el barri ha perdut atractiu, i ho ha vist reflectit en la clientela, que ja no creix tant com en èpoques anteriors. Sota el seu punt de vista, el Sants obrer aportava molt als negocis del voltant: “Actualment arriba l’hora de dinar i ja no s’hi veu gent amb granotes de treball, per aquí, sinó que només vénen pensionistes”, comenta. Afegeix una reflexió que l’ajuda a explicar-se com ha canviat tot: “Sembla que la vida ha passat en un no-res, però 30 anys donen per molt: ara venen els fills i néts de la gent que venia al principi”.

Mirant enrere cap aquell 3 de juny de l’any 1984, quan El Brillant s’instal·lava al barri, tot són bons records. “Estem.catullosos de la nostra clientela”, explica l’Isaac, que valora la bona relació establerta amb les persones usuàries del bar com una de les millors experiències. Aquesta amistat ha estat tan estreta que ara que marxen “fins i tot algunes senyores han plorat”. Els propietaris hi treuen importància, perquè com diu l’Isaac, “la vida continua”. De fet, tant ell com l’Eduardo continuaràn fent vida al seu barri, Sants. A més, l’Isaac i la seva dona encara estan bé de salut i pensen aprofitar el temps que tindran a partir d’ara per visitar més sovint el seu poble a Guadalajara, sempre tornant a Barcelona, la ciutat que el va acollir i que ell s’estima molt.

L’Isaac i l’Eduardo pleguen aquest dissabte 29 de juny, i volen acomiadar-se amb una petita festa, convidant a cava i pastís a l’hora de dinar. I tan bon punt acaba una època pel local, la nova etapa comença el dilluns dia 1 de juliol de la mà del Jordi i el Xavi, amb una altra celebració que inaugurarà el “nou” Brillant.

EL 3

EL 3

EL 3

Compartir: