El barri de Sants homenatja a l’Anselm Cartañà

Anselm Cartañà va ser homenatjat ahir al vespre en un acte públic multitudinari de reconeixement de la seva trajectòria personal que es va fer a la seu del Districte. << Vegeu reportatge fotogràfic >>


Anselm Cartañà va ser homenatjat ahir al vespre en un acte públic de reconeixement de la seva trajectòria personal. Més de 930 persones a títol individual i unes 60 entitats i associacions, a títol col·lectiu, s’havien adherit al manifest de reconeixement i agraïment a Cartañà. El reconeixement va ser promogut per una comissió que, a més de l’acte, va incentivar que a la sala polivalent de l’arxiu del Districte se li donés el nom d’Anselm Cartañà, per la tasca que ell va fer per promoure’l durant anys. Des de la comissió es va destacar “el compromís i la humilitat” de Cartañà i es va voler que quedessin reflectits, més enllà de l’arxiu, diversos àmbits on Cartañà ha participat activament al llarg de la seva vida. Per això, van convidar a diverses persones que es van referir a la seva vinculació amb la posada en marxa de l’escola Proa; amb la Unió Excursionista de Catalunya de Sants; a la seva vessant política i cultural; a la militància al PSUC; a la parròquia de Sant Medir, on s’hi va vincular perquè el seu fill va entrar a formar part de l’agrupament escolta; al Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bodeta, d’on en va ser president uns anys; a la SEAT… Molts es van referir a la capacitat de l’Anselm Cartañà de sumar a d’altres persones, (amics, veïns, companys…) a participar també en els projectes i entitats en els que s’havia engrescat.

A la seva tasca en la conservació de l’arxiu s’hi va referir sobretot Montserrat Beltran, que va explicar que quan el va conèixer els arxius del Districte pràcticament no existien i els que hi havia s’havien creat per iniciativa de particulars o d’entitats. “Amb la seva llarga experiència en el moviment associatiu va aconseguir que la Unió Excursionista de Catalunya de Sants fes donació a l’Ajuntament de Barcelona del seu fons i les seves col·leccions amb destí a l’arxiu del Districte de Sants-Montjuïc”, va comentar.

A l’homenatge també va ser-hi Joaquim Mestres, regidor president del Districte de Sants-Montjuïc que va voler “posar de relleu el paper decisiu que l’Anselm Cartañà va tenir en el seu moment en la reconstrucció de la memòria del barri de Sants”. I que ho va fer donant-li un sentit col·lectiu, va dir, i que aquesta és “segurament la millor manera de recuperar la memòria històrica”. Jordi Martí, regidor del Districte de Sans-Montjuïc, també va ser-hi i va felicitar Cartañà i la família. Va fer, a més, “un agraïment per la feina feta i per haver arribat on ha arribat”.

El mateix Anselm Cartañà va participar en l’acte dient que “aquest homenatge és un acte que ens podríem haver estalviat” ja que considera que sempre ha estat envoltat d’amics amb qui tenia els mateixos interessos i feien la feina en comú. “Estàvem tant identificats amb la tasca que ens havíem proposat que ens era fàcil i agradable de fer-la; per tant, aquest reconeixement s’ha de compartir amb els qui van participar-hi ja que junts aspiràvem a un barri millor”, va dir.

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

Compartir: