La Col i Raons Públiques dinamitzaran el procés de participació sobre la cobertura del calaix de les vies de Sants

El procés de participació començarà properament i es preveu que s’allargui fins al setembre. Segons el gerent del Districte es fa “perquè no només hi participin les entitats sinó també veïns que no hi estan vinculats”.


En la comissió de seguiment de la urbanització d’Antoni de Capmany i de la cobertura del calaix de les vies a Sants, que va reunir-se el passat dimarts, es va explicar al veïnat que es contractaran els serveis del col·lectiu d’arquitectes “La Col” i l’entitat “Raons Públiques” “per dinamitzar el procés de participació” que servirà “per concretar aquest procés de participació i els usos i les modificacions que hi poden haver en el projecte que es va redactar el 2006”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. El procés de participació començarà properament i es preveu que s’allargui fins al setembre. Segons Jiménez es fa “perquè no només hi participin les entitats sinó també veïns que no hi estan vinculats”. Per part de les entitats, però, la notícia es va rebre amb sorpresa, “el que volien els veïns ja està en el projecte inicial”, comenta Enric Jara, membre de la Comissió de Veïns de la Bordeta. “Des de les associacions no sabem ben bé quina és la funció concreta que faran”, diu Jara. Però tot i que assegura que no ho acaben d’entendre, afegeix: “Suposo que es farà un treball que valgui la pena i es pugui aprofitar perquè sinó seria llençar els diners”. Jara posa l’exemple d’un cas similar amb l’estudi sobre els camins escolars de la Bordeta en què, després que el Centre Social de Sants hagués fet un anàlisi de les necessitats, es va contractar una altra empresa “que va costar una milionada” i va arribar a les mateixes conclusions que les de l’estudi que havi fet prèviament l’entitat amb un pressupost molt més reduït.

A part d’aquesta novetat, de la urbanització de la coberta no se’n va parlar tant com hagués desitjat el veïnat. “No en tenim masses concrecions” comenta Jara que assegura que és un projecte que només “va quedar embastat”. Tot i això, es van poder resoldre dubtes, com per exemple què passarà amb els accessos a la banda sud del calaix, la de la Bordeta, si s’urbanitza la coberta sense haver planificat la urbanització d’aquest darrer sector. Sobre això, des del Districte van aclarir que es deixarien preparats els punts on hi hagi previst un accés per connectar amb la part sud. Segons es va explicar, la primera fase de les obres d’urbanització del calaix està previst que comencin el juliol del 2014 i durin fins el març del 2015.

Per altra banda en la reunió també es va parlar de la urbanització del carrer d’Antoni de Capmany recuperant el projecte del 2006 però “arribant a aspectes molt concrets”, segons comenta Francesc Jiménez. Segons Enric Jara no es van explicar gaires novetats, sinó que se’ls va “tornar a explicar” com seria l’obra. L’explicació la va fer Sergi Gòdia, l’arquitecte que havia redactat el projecte en una exposició molt “comprensible”, en l’opinió de Jara, i que “recollia tots els suggeriments i idees que hi havia en les assemblees que havíem fet amb els veïns”. En el cas d’Antoni de Capmany la previsió és que les obres comencin el 28 d’octubre d’aquest any i s’acabin entre finals d’estiu i principis de tardor del 2014.

Compartir: