La sala d’actes de l’Arxiu Històric del Districte durà el nom d’Anselm Cartañà

Així ho va comunicar la setmana passada el Districte de Sants-Montjuïc a la comissió que ha impulsat la iniciativa, que havia recollit el suport de 900 signatures individuals i més de 50 adhesions d’entitats. També estan preparant un acte de reconeixement en què es col·locarà una placa a la sala.


Tal com havien demanat un grup d’entitats, veïnes i veïns, la sala polivalent de l’Arxiu Històric del Districte de Sants-Montjuïc es dirà “Sala Anselm Cartañà”. Així ho va comunicar la setmana passada el Districte a la comissió que ha impulsat la iniciativa. “Ens va fer molta il·lusió”, assegura Anna Cartañà, filla d’Anselm Cartañà i membre de la comissió. Comenta també que ja es van sorprendre amb el gran suport veïnal que han rebut però per fer-ho possible calia l’acceptació de l’ajuntament.

La voluntat del grup de veïns i veïnes que ho van impulsar era “fer un reconeixement a la tasca que havia portat durant tants i tants anys”, comenta Jordi Clausell, també membre de la comissió. Diu però que tot i que l’homenatge es personalitza en Cartañà, que va ser un dels voluntaris que va tenir cura de l’arxiu històric del barri durant decades, es tracta d’un reconeixement col·lectiu a “molta gent que ha estat al món de les entitats i associatiu i que ha esmerçat moltes hores de la seva vida privada pels demés, a nivell social”.

Des que van llençar la iniciativa han aconseguit gairebé 900 signatures individuals i més de 50 adhesions d’entitats. Tot i això, el manifest continua obert i qui ho desitgi encara s’hi pot adherir.

També el Districte de Sants-Montjuïc, que ja estava al corrent de la proposta abans de rebre-la directament de la comissió, va donar-li una acollida favorable. Ara només queda per veure en quin format es farà l’acte de reconeixement en què es col·locarà una placa a la sala. Ja saben que es farà a principis de juny i que hi haurà una part més institucional i un acte “públic i obert a tots els veïns del barri”, comenta Anna Cartañà.

Notícies relacionades:

S’engega una campanya perquè la sala de l’Arxiu Històric del Districte es digui Anselm Cartañà (08/02/2013)

S’inaugura la nova seu de l’Arxiu Municipal de Sants-Montjuïc (05/10/2010)

Compartir: