La Llar busca alternatives en veure’s fora de l’equipament de Can Muns

La Llar de l’Afectat de l’Esclerosi Múltiple s’ha quedat, per ara, sense l’espai de Can Muns on s’havia de traslladar segons un acord signat amb l’anterior equip de govern. Demanen al Districte que busqui una ubicació alternativa per l'entitat hostafranquina.


L’Associació Catalana La Llar de l’Afectat de l’Esclerosi Múltiple s’ha quedat, per ara, sense alternatives en no poder accedir a l’espai de Can Muns del barri de la Bordeta on s’havia de traslladar segons un acord signat amb l’anterior equip de govern municipal. Blas Membrives, president de l’entitat hostafranquina explica que amb l’anterior regidora havien acordat la cessió dels terrenys de Can Muns, on s’hi construiria un centre de dia pels usuaris de l’entitat amb el pressupost de la Llei de Barris de la Bordeta. Però com que l’edifici era molt gran, en aquell moment també es va plantejar que una altra entitat, la Fundació Sant Pere Claver, n’utilitzés una part.

Blas Membrives, president de La Llar, comenta que els va semblar bé la decisió i des d’aquell moment es va començar a parlar amb el Districte i amb l’empresa constructora per detallar com havien de ser els espais que les dues entitats necessitarien. La previsió era que, en traslladar-se en aquest nou espai, l’associació La Llar hauria hagut de signar un conveni amb la Generalitat de Catalunya per concertar algunes de les places del centre. “El problema és que la Generalitat ara no té diners però al marge d’això són coses que es poden parlar perquè nosaltres tenim un número de socis suficient per pagar un manteniment”, assegura Membrives. El president de la Llar explica que, tot i això, en un moment donat, des de l’Ajuntament, se’ls va fer saber que no hi havia diners per a la segona fase de construcció de la instal·lació. “S’ho quedarà el millor postor i a vosaltres us buscarem un espai”, comenta que els van dir. Assegura, a més, que van assabentar-se per la premsa que finalment seria la Fundació Sant Pere Claver qui es quedaria amb tot l’equipament. “I sense comptar amb nosaltres”, lamenta.

Per ara, diu Membrives, el problema és que la situació s’està allargant i no tenen més informació. Assegura que sempre que han parlat amb el Districte ha estat sota petició de l’entitat i que els donen llargues sense concretar cap solució. “Teníem la sessió del terreny, l’únic que no vam poder signar va ser la cessió del local perquè encara no estava fet”, diu. I considera que el Districte ha actuat malament de cara a l’entitat ja que ha trencat un compromís assumit pel consistori anterior.

Paral·lelament, l’associació La Llar ha invertit 70.000 euros en material i mobiliari que s’havia d’utilitzar en el nou edifici de Can Muns. Aquest material el tenen guardat en un magatzem i assegura que és impossible utilitzar-lo en el local que utilitzen actualment perquè és massa petit.

La Llar ofereix en aquests moments uns 30 serveis diaris a persones que pateixen esclerosi múltiple, una malaltia degenerativa que acaba limitant la mobilitat i l’autonomia de les persones que la pateixen. Per pal·liar-ne els efectes i millorar la qualitat de vida de les persones malaltes ofereixen serveis que van des de la fisioteràpia, l’activitat física o la logopèdia fins a activitats de lleure. “Volem que la gent surti de casa i faci coses”, comenta Blas Membrives.

En aquests moments, consideren que no els queda més remei que seguir confiant en l’administració ja que el regidor del Districte de Sants-Montjuïc s’ha compromès a buscar un espai alternatiu al de Can Muns, que probablement serà fora del districte. Membrives considera que seria un trasbals marxar del barri ja que hi porten 22 anys i hi estan molt vinculats. Tot i això, diu que si fos l’única possibilitat hi accedirien. El principal temor, però, és que la situació d’incertesa, i amb una inversió que no poden utilitzar, s’allargui i que amb un nou canvi de govern es pugui encallar de nou. “Canviarà el govern i haurem de tornar a començar de zero, i això és el que no volem”, assegura Membrives. Des del Districte asseguren que el seu compromís és ferm i que s’està treballant per trobar una solució.

Notícies relacionades:

Sant Pere Claver gestionarà l’equipament de Can Muns en solitari (23/01/2013)

La Llar de l’Afectat de l’Esclerosi Múltiple no anirà a Can Muns (03/07/2012)

L’equipament de Can Muns tancarà els veïns de les finques contigües (13/09/2011)

L’equipament per a discapacitats de la plaça de Cal Muns es començarà a construir d’aquí a dos mesos (25/02/2011)

Sant Pere Claver tindrà una llar a Can Muns (30/09/2009)

Can Muns acollirà el centre de dia de La Llar (30/06/2009)

Els veïns de la Bordeta debaten sobre la remodelació del barri (17/04/2009)

Voreres més amples per a Olzinelles i nou paviment a Bonet i Muixí, entre d’altres millores (07/04/2009)

Presenten el Pla d’Intervenció Integral del Barri de la Bordeta a les entitats del territori (07/11/2007)

“La regidora ens va prometre que els veïns i veïnes intervindríem en les decisions dels projectes de la Llei de Barris” (12/07/2007)

Per fi, Cal Muns obert (29/09/2006)

Compartir: