S’engega una campanya perquè la sala de l’Arxiu Històric del Districte es digui Anselm Cartañà

Un grup de veïns i veïnes, amb el suport de diverses entitats, han engegat una campanya per sol·licitar que la sala polivalent de l'Arxiu Històric de Sants-Montjuïc dugui el nom d'Anselm Cartañà, un dels impulsors de la recuperació de l'arxiu històric.


Un grup de veïns i veïnes, amb el suport de diverses entitats, han engegat una campanya per sol·licitar que la sala polivalent de l’Arxiu Històric del Districte de Sants-Montjuïc dugui el nom d’Anselm Cartañà.

Anselm Cartañà va ser un dels impulsors de la recuperació de l’arxiu històric de Sants, als anys 70, sota el paraigües de la Unió Excursionista de Catalunya de Sants, i amb els suport d’altres socis. Tots plegats s’encarregaven de la recuperació de dades i documents, de classificar-los i d’iniciar tasques de recerca històrica del barri. “Ell en concret es va dedicar a fer una tasca de manteniment d’una feina que ja abans de la guerra funcionava”, explica Jaume Ríos, un dels membres de la comissió. “Va aconseguir que l’arxiu històric fos un lloc de participació on no només s’hi recollien coses”, comenta.

La iniciativa va .catir cap al juny del 2012 d’un grup de veïns vinculats a l’arxiu. A partir d’aquesta proposta es va crear una comissió que és qui s’ha encarregat de difondre la iniciativa i promoure una recollida de signatures que té una vessant física i una de virtual a través d’un bloc. “Ha tingut molt ressò”, comenta l’Anna Cartañà, que és filla d’Anselm Cartañà i membre de la comssió. Explica que a més de les signatures en el bloc també s’hi recullen comentaris que elogien “la figura que representa” el seu pare: “Una persona senzilla, treballadora, del barri, i que a part de la seva activitat professional va començar a participar del moviment associatiu del barri”.

Per sumar-se a la iniciativa es pot fer a la seu de moltes de les entitats i comerços del barri que hi donen suport o per Internet a http://reconeixementcartana.blogspot.com.es/

Compartir: