La Llar de l’Afectat de l’Esclerosi Múltiple no anirà a Can Muns

Sense la concertació d’una cinquantena de places per part de l' ICASS, l’entitat del nostre barri no podria assumir les despeses de gestió de les dues plantes de l’equipament que se li havien assignat pel seu centre de dia. El Districte busca ara un espai alternatiu per ubicar els serveis que ofereix la Llar.


Ja ha acabat la primera fase de l’equipament de Can Muns que estava pressupostada amb 2,4 milions d’euros i que s’ha finançat gràcies a la Llei de Barris de la Bordeta. Ara però caldrà veure d’on sortiran els 2,7 milions d’euros que fan falta per acabar l’equipament i posar-lo en marxa. Segons explica el gerent del Districte de Sants-Montjuûc, s’està estudiant com finançar-ho.

Per altra banda, aquest equipament sanitari estava previst que el gestionessin la Fundació Sant Pere Claver i l’Associació la Llar de l’Afectat de l’Esclerosi Múltiple del nostre barri. La Llar havia de poder fer front a aquesta gestió gràcies a la concertació d’una cinquantena de places per part de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS), òrgan depenent de la Generalitat de Catalunya. El passat 18 de juny, però, el Districte de Sants-Montjuïc va comunicar a l’entitat, que l’ICASS no assumiria aquest cost. “Està claríssim que aquesta concertació no es farà i la Generalitat no dóna cap data ni tants sols s’ha compromès a considerar la possibilitat de concertar-ho en un futur”, comenta el gerent del Districte, Francesc Jiménez. “En principi vam arribar a un acord amb la Imma Moraleda, l’anterior regidora, però ara hi ha problemes”, comenta Blas Membrives, president de l’entitat hostafranquina que tot i la intermediació del Districte espera la confirmació de la notícia per part de l’ICASS. La retirada es basa en què en el document del preacord la concertació està subjecta a que hi hagi disponibilitat pressupostària, i actualment, no n’hi ha.

Segons el gerent del Districte sense els diners de la Generalitat l’entitat no podria assumir les despeses de gestió de les dues plantes de l’equipament que se li havien assignat i per tant la Llar no podria ubicar el seu centre de dia a Can Muns. Blas Membrives explica que tot i això intentaran seguir endavant buscant un altre espai que ja estan negociant amb el Districte. De fet, l’entitat ja disposa de part dels diners que s’havien compromès a invertir per la seva banda i ja han comprat alguns dels materials que pensaven utilitzar en aquest nou espai. Asseguren però que no poden utilitzar-lo en el seu espai del carrer Leiva perquè s’els ha quedat petit. De fet, hi ha molts usuaris que s’han de quedar en llista d’espera per poder participar de les activitats que ofereixen.

El Districte de Sants-Montjïc s’ha compromès en buscar-los un altre espai: “Hi ha un problema evident d’espai i hem de ser capaços de poder resoldre-ho perquè la feina que fa aquesta associació és magnífica i impagable”, explica Francesc Jiménez, que reafirma el compromís del Districte de Sants-Montjuïc en buscar una solució. Tot i això, per Blas Membrives l’espai de Can Muns era l’ideal per cobrir les seves necessitats.

EL 3

Compartir: