El president del PSC a Barcelona conversa amb els veïns de la Marina

En la xerrada d'ahir al vespre, que es va celebrar a la biblioteca Francesc Candel, va parlar de com veu ell la ciutat, va exposar com creia que s'havia d'elaborar el projecte de futur per Barcelona i va explicar quin volia que fos el paper del seu partit en la ciutat.


El president del Grup Municipal Socialista, Jordi Martí, va celebrar ahir una xerrada a la biblioteca Francesc Candel, al barri de la Marina. Martí es va mostrar satisfet d’utilitzar un espai com el d’aquesta biblioteca, i es va explicar: “La meva vinculació a l’Ajuntament és llarga i bàsicament ha estat dedicada a l’àmbit cultural”. Segons ell la cultura té dues vessants: per una banda s’ha de procurar que arribi al màxim de ciutadans, una funció que compleixen per exemple les biblioteques; però a la vegada, considera que Barcelona ha de ser un espai de producció de nou coneixement també en l’art i la cultura i “això necessita que hi hagi espais perquè aquells que s’hi vulguin dedicar puguin trobar les millors oportunitats”, va dir.

El president socialista Jordi Martí va configurar la xerrada entorn a tres ítems: en primer lloc va parlar de com veu ell la ciutat de Barcelona; va exposar com creia que s’havia d’elaborar el projecte de futur de la ciutat i va explicar quin volia que fos el paper del seu partit en la ciutat en els tres anys d’oposició que els queden com a mínim, fins que se celebrin les noves eleccions municipals.

Pel que fa a l’estat actual de la ciutat va determinar que el seu principal problema és l’atur. “Més de 115.000 persones que en aquest moment estan passant un drama individual i en molts casos familiar”, va dir, assegurant, però, que no representa només un problema econòmic sinó també un problema social i afectiu. Tot i això Martí es va mostrar optimista i va assegurar que “Barcelona és capaç, amb la inversió i amb el seu propi pressupost de, per una banda, pal·liar el xoc de l’impacte social, i per l’altra posar recursos en la inversió que permetin ajudar a que el motor econòmic de la ciutat torni a començar a caminar”. Per això, el projecte de ciutat que cal dibuixar considera que ha de permetre elaborar un pla de xoc que redefineixi les prioritats de la ciutat tenint en compte el nou context i que segons ell són l’atur, els problemes socials i com a conseqüència el perill de creixement de la desigualtat social.

Pel que fa al paper del PSC a la ciutat fins a les properes eleccions, Jordi Martí va explicar que, per ell, “fer d’oposició no és només posar el dit a l’ull, protestar quan les coses no van o denunciar els excessos que pugui fer el govern, sinó també és construir una alternativa i poder tenir l’orella molt a prop del que passa en la realitat”. La xerrada va acabar amb un torn obert de preguntes en la que els assistents van poder establir un intercanvi d’idees amb Jordi Martí.

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

Compartir: