El FirEntitats i la Festa Intercultural ocuparan el carrer de Sants durant aquest dissabte

Més de 150 entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta mostraran les seves activitats al veïnat del barri amb les seves carpes, a més hi haurà tres escenaris on es faran actuacions de diferents tipus.


Al llarg de tot el dissabte l’11a edició del Firentitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta ocuparà el carrer de Sants amb les carpes de les entitats i un munt d’activitats que se succeiran al llarg de tot el dia. “Ja ho tenim tot preparat perquè portem uns nou mesos treballant en aquest projecte i a dia d’avui ja estem treballant en els últims retocs de l.catanització”, comenta el Toni Ayza, una de les persones responsables de la coordinació de la fira. Ayza explica que l.catanització és complexa perquè són més de 150 entitats les que hi participen i que cal muntar i desmuntar tota la fira en un sol dia per tal de tallar el trànsit el mínim d’hores possible.

El lema que han escollit enguany en l’assemblea d’entitats és “Fem barri, fem país”. “El que vol dir aquest eslògan és que les entitats fan barri i a la vegada també fan país perquè contribueixen una mica a la cohesió social en moments tant difícils com aquests”, comenta Ayza.

Moltes de les entitats han.catanitzat tallers a les seves carpes i a més hi haurà tres escenaris on es faran actuacions de diferents tipus i el que han volgut anomenar la plaça de la Vila, que estarà just davant del Districte de Sants-Montjuïc i on s’hi podran veure algunes mostres de cultura popular i la gran desfilada de vestits de paper, que s’estrena enguany al FirEntitats. Així, al llarg de tot el dia es podran veure espectacles i tallers de dansa, de música, de teatre, activitats per a totes les edats… en total més de 50.

Coincidint amb la mostra, a la seu del Districte de Sants-Montjuïc s’hi farà la 2a Marató de Donació de Sang de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

També hi haurà algunes actuacions itinerants com el concert de jazz New Orleans Pussycats, l’actuació del Vermut Jazz d’aquesta setmana que es trasllada a dissabte enlloc de diumenge i al carrer de Sants enlloc del Casinet d’Hostafrancs per integrar-se en el Firentitats.

Coincidint amb el Firentitats i repetint la fórmula de l’any anterior el dissabte també se celebrarà la 2a edició de la Festa Intercultural de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. “Hi haurà una mostra de les entitats que treballen entorn a la immigració, entitats d’aquí que volen treballar amb el tema intercultural, de barreja, d’intercanvi, entre les diferents cultures que conviuen a la ciutat de Barcelona en aquests moments”, explica Ayza. Enguany la Fira intercultural estarà molt més integrada al Firentitats i per això s’ubicarà a l’alçada del carrer de l’Espanya Industrial i utilitzarà aquest carrer per alguna de les activitats que inclourà com per exemple una mostra gastronòmica. També hi haurà uma gimcana antirumors, contacontes de diversos països, tallers, músiques de diferents cultures…i clourà la festa un concert del grup de música amaziga del conjunt Grup Sàhara Band.

< < clicar aquí >> per veure la programació de la Festa Intercultural de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

< < clicar aquí >> per veure el programa d’activitats del FirEntitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

el3.cat

el3.cat

Compartir: