Sants-Montjuïc participa en un intercanvi amb Montpeller

El passat cap de setmana es va celebrar l'intercanvi amb la ciutat francesa on hi van participar el Bàsquet Ateneu Montserrat, la Companyia de Dansa Clàssica, el Beisbol Barcelona, l’Associació de Patinadors de Barcelona i l’escola Joan Pelegrí.


Diverses entitats de Sants-Montjuïc han participat en l’intercanvi esportiu i cultural que es va celebrar amb la ciutat francesa de Montpeller el passat cap de setmana. La relació ve de lluny ja que les ciutats de Barcelona i Montpeller estan agermanades des del 1963, però l’intercanvi amb les entitats santsenques no va començar fins l’any passat, que van anar a visitar-los a Montpeller. Ara, els francesos van tornar la vista. “La idea és que un any sigui a Montpeller i l’altre als nostres barris”, explica la Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta que ha estat l’entitat encarregada de coordinar la trobada.

Les entitats participants van ser el Bàsquet Ateneu Montserrat, la Companyia de Dansa Clàssica, el grup de Beisbol de Barcelona, l’Associació de Patinadors de Barcelona i un grup d’alumnes de l’escola Joan Pelegrí. Erill explica que hi havia més entitats interessades en participar-hi però que per diverses circumstàncies finalment no van poder tot i això “estan disposades a poder-ho fer un altre any”.

La trobada va començar el divendres, que es va rebre els visitants a les Cotxeres de Sants, el dissabte van fer un acte institucional a l’Ajuntament de Barcelona amb el Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc, i van visitar el Museu Olímpic. El dissabte a la tarda i el diumenge va tenir temps lliure per passar-lo amb les famílies i molts van aprofitar per anar a la plaça de la catedral on van actuar els Castellers de Sants o a veure l’actuació dels Diables de Sants. “Són mostres de cultura popular que des de Montpeller molts no les havien vistes mai”, comenta la Lluïsa Erill. El diumenge es va fer un dinar institucional amb representants de les entitats que van participar en l’intercanvi i del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, de la delegació de Montpeller i del Districte de Sants-Montjuïc.

El dilluns, en canvi, es van.catanitzar diverses activitats al poliesportiu de l’Espanya Industrial relacionades amb l’activitat de les entitats: partits de beisbol, de bàsquet, exhibicions de patinatge, de dansa…

“Ho valorem molt positivament perquè és una experiència molt enriquidora i el que ens agradaria és poder continuar fent-ho però per això cal un suport més important per part de l’Ajuntament”, explica la Lluïsa Erill que assegura, en canvi, que han tingut molt suport i molt esforç per part de les entitats i de les famílies.

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

Fotos: J.M. Parisi

Compartir: