Resposta a la delegada Maria de los Llanos de Luna

Veí d'Hostafrancs


Les recents declaracions de la delegada del govern de Madrid a Catalunya són agressives cap a l’independentisme català i també cap a Catalunya; per això mereixen una resposta raonada.

1-“Que Catalunya assolís l’estat propi seria nefast, ja que passaria de ser una de les regions més riques d’Europa a ser un dels països més pobres”.
Fins i tot el conseller Mas-Colell ha afirmat clarament la viabilitat econòmica de Catalunya fora d’Espanya; també directius del Fons Monetari Internacional coincideixen en aquesta apreciació i així ho han fet públic. Hi ha estudis recollits pel Centre Català de Negaocis,.catanització empresarial, que ho demostren a bastament. La delegada faria bé d’informar-se adequadament abans de parlar.

2-“Una part escindida d’un Estat membre no formaria part de la Unió Europea”. L’escissió en dos d’un Estat actual donaria lloc a dos Estats nous; tots dos seguirien amb l’euro com a moneda i tots dos formarien part de la Unió Europea… en cas contrari tots dos quedarien fora, cosa que no es preveu enlloc.

3-“Dur l’estelada és com anar amb la bandera de la banda de música del poble”. Les ensenyes de la banda de música, o de qualsevol entitat, o país, o nació, o Estat, totes mereixen el mateix respecte, ni més ni menys. La delegada mostra el seu menyspreu cap a Catalunya, representada en aquest cas per l’estelada. És una simple qüestió de capacitat democràtica.

4-“La sobirania resideix en tot el poble espanyol”. És clar, per dret de conquesta! Doncs això s’ha acabat. Només cal veure els exemples de referèndums a Suïssa o al Quèbec.

5-“Els deutes que té l’Estat amb Catalunya no són de Rajoy; per això els pagarà quan vulgui (si vol)”. Els deutes no són del PP, és cert, són de l’Estat, i l’Estat, ara representat pel PP, els ha de pagar. És una qüestió de lleialtat institucional, de justícia, i de la solidaritat que tan proclamen però que mai no tenen amb Catalunya. Potser perquè som una colònia?

6-“És irresponsable plantejar ara un pacte fiscal”. El que és irresponsable és no complir les lleis del propi Estat: 18% d’inversions, i no 11%, a Catalunya, com marca el constitucional Estatut retallat que ens han deixat (a sobre no el volen complir!), o el compliment de les sentències dels tribunals espanyols: 0,7% de l’IRPF a finalitats socials (ONGs) que corresponen a Catalunya i que no traspassen.

I per acabar, no ens ofengui dient que Vostè sí que estima Catalunya en contraposició a nosaltres!

Compartir: