Veterinaris Sense Fronteres mostra l’espoli d’Àfrica a la plaça Bonet i Muixí de Sants

La mostra, que s'emmarca en la campanya "Parin, aquí hi viu gent" compta amb panells informatius i elements audiovisuals en el que s'exposa el cas de tres països africans. L'exposició s'acompanyarà el proper dissabte amb un concert de música senegalesa i una performance.


Als anys 70 els països africans eren autosuficients pel que fa a l’abastiment d’aliments per a la seva població. Ara, en canvi, han d’importar un 25% dels seus aliments. L’oenegé Veterinaris Sense Fronteres ha analitzat els motius d’aquest canvi: “Les recurrents crisis alimentàries i els processos de gent que ha de sortir de les seves cases no és només perquè no hi ha bones collites sinó que darrere hi ha un poder de transnacionals que estan traient la terra i acaparant els recursos naturals”, explica el Javier Guzmán, director de l’entitat. Aquestes empreses, diu, enlloc de produir aliments per la població de la zona on es conreen fabriquen biodiesel o exporten productes agrícoles.

L’entitat visibilitza i denuncia aquesta situació a través d’una mostra itinerant que aquests dies es podrà veure a la plaça Bonet i Muixí, al costat del centre cívic de les Cotxeres de Sants. La mostra, que s’emmarca en la campanya “Parin, aquí hi viu gent” compta amb panells informatius i elements audiovisuals en el que s’exposa el cas de tres països africans però aquest és un fenomen que es dona a molts països empobrits, tant africans com d’altres continents.

Segons explica Guzmán l’objectiu de la mostra és la sensibilització perquè la conscienciació de la ciutadania porti a reclamar als seus governs que regulin l’especulació que les empreses dels països del nord poden fer amb la terra i els aliments dels països més empobrits. “La Unió Europea i l’Estat espanyol té la responsabilitat de regular l’acció exterior de les seves empreses”, diu Guzmán, i posa com a exemple les empreses de la indústria pesquera espanyola, qué és una de les més importants del món però en cap cas contempla l’impacte en els pescadors locals que té, per exemple, en la costa senegalesa.

L’exposició s’acompanyarà el proper dissabte amb un concert de música senegalesa i una performance i amb la presentació, el dilluns, de l’informe titulat “Responsabilitat extraterritorial dels estats. L’espoli dels recursos de l’Àfrica”.

EL 3

EL 3

EL 3

Compartir: