La nedadora del Mediterrani, Marina Garcia, s’assegura el bitllet pels Jocs Olímpics de Londres

La jove nedadora del Club Esportiu Mediterrani de Sants, de només 17 anys, va obtenir la seva classificació per els Jocs Olímpics de Londres que es disputaran aquest estiu a la capital anglesa


Molt bones notícies per l’esport català, i sobretot, pel nostre barri. La jove nedadora del Club Esportiu Mediterrani de Sants, Marina Garcia, va obtenir la seva classificació per els Jocs Olímpics de Londres que es disputaran aquest estiu a la capital anglesa.
Garcia ho va aconseguir en el campionat d’Espanya Open que va tenir lloc a Málaga durant el cap de setmana del 30 de març a l’1 d’abril. Aquesta competició era l’única prova fixada per acreditar les mínimes olímpiques per als Jocs.

En total són onze nedadors els que de moment han superat els talls olímpics marcats per la federació estatal de natació (RFEN). El seu director, Luis Villanueva, haurà de decidir si inclou algun nom més a la llista definitiva per criteris tècnics. I d’aquests onze, 7 són catalans: Mireia Belmonte (CN Sabadell), Marina Garcia (CE Mediterrani), Aschwin Wildeboer (CN Sabadell), Juanmi Rando (Sant Andreu), Erica Villaécija (Sant Andreu), Claudia Dasca (CN Sabadell), i Judit Ignacio (CN Sabadell).

En el cas de la nostra protagonista, va guanyar-se el bitllet olímpic en els 100 i 200 metres braça.

Al programa Districte Esportiu de Sants 3 Ràdio vam tenir l’oportunitat de xerrar una mica amb ella per comprovar les seves sensacions després de les marques aconseguides, i també perquè ens expliquès quins són els seus objectius de cara a la cita olímpica que tindrà lloc aquest mateix any.

La Marina va mostrar-se “molt contenta per les dues mínimes aconseguides i per poder participar en uns Jocs Olímpics” cosa que tal i com va reconéixer “realment és el meu somni”.

La jove nedadora, de només 17 anys, comentava, sobre les possiblitats que tenia d’assolir aquestes mínimes, que “en la prova dels 100m no ho veia tan factible, però afortunadament era el primer dia, i per tant, tenia forces i anava amb moltes ganes. Pel que fa els 200m, estava molt més confiada ja que anteriorment ja havia fet aquella marca i ja estava més segura de que podia tornar-la a repetir, i així va ser”.

Preguntada per la reacció i el suport rebut del seu entorn, la futura atleta olímpica va voler destacar l’immens esforç, en tots els aspectes, que ha hagut de dur a terme durant tot aquest temps. “Per poder aconseguir aquestes marques, vaig ingresar al Centre d’Alt Rendiment (CAR) deixant d’entrenar al lloc on ho feia habitualment. Vaig haver de canviar d’hàbits, d’entorn, i tot això provocava que tinguès menys relació tant amb la família com amb els amics. És cert que he hagut de deixar moltes coses enrere que avui en dia trobo a faltar, però estic convençuda que aquest canvi, i tot l’esforç realitzat, ha valgut la pena”.

Per últim, la Marina va declarar que el seu objectiu de cara a aquesta primera cita olímpica de la seva carrera, “seria classificar-me per les finals, i fer una bona marca, seria el més gran per mi”.

Una crònica de Pol Torras de Sants 3 Ràdio – Foto: CE. Mediterrani.

Compartir: