El veïnat demana millorar l’accés a l’escola Cavall Bernat

L'entrada del centre educatiu es troba encaixonada pels murs del calaix de les vies de tren i la rambla Badal, on segons l’Associació de Veïns de Badal, Brasil i la Bordeta, s'hi acumulen problemes d'insegurtat i brutícia.


L’escola Cavall Bernat, al barri de la Bordeta, es troba a la rambla Badal però queda encaixonada literalment pels murs de la ronda del mig i les vies del tren. Així, per accedir-hi cal creuar un del túnels que passen per sota les vies o per la vorera de la rambla Badal, que queda tancada per una paret que guanya alçada fins a arribar a l’entrada del centre educatiu. D’aquesta paret en sobresurten unes escales que, de la mateixa manera que el túnel de les vies, serveixen d’aixopluc durant la nit a persones sense sostre. “Són gent que no fan aldarull, no molesten”, diu Pepo Mediavilla, secretari de l’Associació de Veïns de Badal, Brasil i la Bordeta, però el problema, creuen els veïns, és la brutícia que queda quan marxen: “Quan al matí s’aixequen i s’en van han fet una sèrie de necessitats i han deixat una sèrie de deixalles que quan venen els crius i els pares veuen que no és normal que estigui en aquest estat”, diu Mediavilla.

Segons el veïnat aquesta és una qüestió que s’hauria de resoldre principalment a través dels serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona. Tot i això, pel veïnat més que la presència de persones sense sostre el problema rau en la configuració del túnel que genera al barri sensació d’inseguretat. A curt termini Mediavilla considera que podria solucionar-se amb més vigilància; a més llarg termini, en canvi, el projecte contempla enretirar el mur que tanca l’escola i que per tant l’accés sigui més ampli i se solucionin els problemes de visibilitat que hi ha en aquests moments.

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

Compartir: