El Triangle de Sants presenta un projecte per recuperar la Petita Maria

De l'antiga masia de la Petita Maria, al carrer López Catalán, actualment només en queda en peu la façana. Ara, l'Associació de Veïns, Comerciants i Industrials del Triangle de Sants ha presentat un projecte per convertir-la en un espai per a les entitats i el veïnat del barri


De l’antiga masia de la Petita Maria, al carrer López Catalán, al barri de Sants, actualment només en queda en peu la façana. Ara, l’Associació de Veïns, Comerciants i Industrials del Triangle de Sants ha presentat un projecte per convertir-la en un espai per a les entitats i el veïnat del barri. “Sempre hem pensat que de la carretera de Sants cap a muntanya estem una mica faltats d’equipaments públics”, comenta Jordi Estival, un dels impulsors de la iniciativa.

La façana està catalogada com un edifici d’interès i s’hi van fer treballs de recuperació a la passada legislatura. El que ara proposa el veïnat és que mantenint l’estructura s’aixequin dues plantes d’uns dos-cents metres quadrats cada una en la que hi haurien sales de reunions, oficines, magatzem per a entitats i una sala d’exposicions a més d’una zona ajardinada a la part de darrere. La proposta arquitectònica i d’usos l’han elaborat amb el suport d’un estudi d’arquitectes que està just davant de la masia i ja l’han presentat en una de les comissions de seguiment del Consell de Barri de Sants.

Ara esperen que quedi inclosa en el Pla d’Actuació del Districte tot i que són conscients que el cost de la seva proposta és el principal impediment per a que es dugui a terme almenys a curt termini. “És una proposta que mirem amb simpatia però que haurem de prioritzar dins del pla d’inversions municipals dels propers quatre anys amb moltes altres propostes i necessitats que té el Districte”, diu Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc, a qui també preocupa la viabilitat econòmica de la gestió del projecte. Tot i això, per aquesta qüestió el veïnat hi veu una solució més senzilla: “Ens oferim a tenir el voluntariat, el que seria la mà d’obra, sempre sota unes directrius, en aquest cas de l’Ajuntament”, diu Estival. Així, de moment esperen que el projecte s’inclogui al PAD, i tot i que saben que serà una proposta a llarg termini asseguren que “d’il·lusió no en falta”.

EL 3

EL 3

EL 3

Notícies relacionades:

Es recupera la façana de la petita Maria, una masia al cor de Sants (23/10/2009)

La Petita Maria es beneficiarà del Fons Extraordinari d’Inversió (20/01/2009)

LA PETITA MARIA (22/07/2007)

Compartir: