Per Setmana Santa, patis oberts a Sants-Montjuïc

Al districte de Sants-Montjuïc hi ha 11 patis oberts, almenys un per cada barri. Un d'aquests és l'institut Lluís Vives a Sants-Badal (a la foto), on aquesta tarda, tot i la pluja, hi havia alguns nens jugant a pilota


Els patis de les escoles de Sants-Montjuïc que s’obren fora de l’horari lectiu amplien les hores en què s’hi podrà accedir lliurement durant les vacances de Setmana Santa. Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, que dóna continuïtat a la que ja s’havia fet des del programa Temps de barri. Ara és l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona qui l’implementa amb l’objectiu de “donar més contingut educatiu i potenciar aquesta faceta educativa del programa que té la finalitat d’optimitzar l’ús dels centres escolars” i de “donar una alternativa de lleure als infants i a les famílies, de manera autònoma i en el context de proximitat”, segons explica Joan Codina, cap de gabinet del regidor d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona.

En els patis hi ha una persona que s’encarrega d’obrir-lo i tancar-lo i de vetllar perquè hi hagi una bona convivència mentre estigui obert i en alguns casos hi ha entitats que hi.catanitzen algunes activitats educatives. Al districte de Sants-Montjuïc hi ha 11 patis oberts, almenys un per cada barri i es poden consultar al web www.bcn.cat/patisoberts. Un d’aquests és l’institut Lluís Vives a Sants-Badal, on aquesta tarda, tot i la pluja, hi havia alguns nens jugant a pilota. “Visc per aquesta zona i vinc per no estar tot el dia a casa, aprofito aquests dies que estan les portes obertes per jugar als esports que es poden fer aquí com el futbol, el ping-pong i el bàsquet”, explica el Husbert, que diu però que no és alumne de l’institut com tampoc ho és el Simmi, tot i que si que és veí i utilitza sovint aquest espai: “Els dissabtes i els diumenges sempre vinc a aquesta escola a jugar i a divertir-me”, diu.

EL 3

EL 3

EL 3

Compartir: