Caramelles pel barri amb la Massa Coral La Vinya de Sants


La primavera ens duu novament melodies de caramelles!

“Sota d’un salze sentada una nina, trena joiosa son ric cabell d’or ai si…”

Al 1945, en un bar situat a l’actual carrer de Riego, un grup d’amants de la música van fer realitat la idea de formar un cor d’homes. La iniciativa va quallar i es va constituir l’entitat, que va ser batejada amb el mateix nom del local on es reunien i assajaven: La Vinya de Sants.

Aquell mateix any ja van passar a formar part de la Federació de Cors de Clavé i van debutar per Pasqua sota la direcció del mestre J.Figueres.

Al llarg dels anys, el cor es va anar consolidant: el nombre de cantaires va anar augmentant i al 1949 es va formar una banda de trompetes i tambors.

Fent un salt fins al 1990, ens trobem amb una novetat, una noia anomenada Elisenda Torner agafa la batuta de la direcció i posteriorment al curs 97-98 impulsa ampliar l’harmonia les melodies en les partitures del cor incorporant una corda de veus femenines. D’aquesta manera, la Vinya de Sants es va convertir en una massa coral mixta, un fet que avui continua plenament vigent.

Ja situats en l’actualitat, la Societat Massa Coral la Vinya de Sants, dirigida pel mestre Xavier Martín, serà l’encarregada d’omplir novament els nostres carrers de caramelles. La cita serà el proper dissabte 14 d’abril del 2012 en un itinerari que recorrerà diversos punts del territori.

Des d’aquí volem felicitar els integrants d’aquesta entitat per apropar-nos les caramelles des de fa 67 anys i omplir la Pasqua de la seva música.

Per molts anys!

Programació i circuit de cantades el dia 14 d’abril

Matí :
Carrer Cros xamfrà Sant Crist, carrer Cros davant de la pastissera Kessler, carrer Sants davant d’Electrodomèstics Estrada, carrer Tenor Massini davant de la bodega Mestres, carrer Badalona davant de l’òptica Gantzer i plaça Ibèria davant de la bodega Floren.

Tarda:
Residència d’avis carrer Navarra, carrer Font Florida, carrereta de la Bordeta Xamfrà Sant Roc i passeig de Sant Antoni davant de la joieria Pallarès.

Compartir: