Endesa remova el sistema de telecontrol d’una subestació de la Zona Franca


Endesa ha finalitzat recentment els treballs de renovació tecnològica de la subestació de Llobregat, situada al barri de la Zona Franca, de Barcelona, amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric de 8.500 clients, bàsicament industrials o equipaments i entitats singulars, repartits entre el districte de Sants-Montjuïc de la ciutat comtal i L’Hospitalet, Cornellà i Sant Boi de Llobregat.

L’actuació, que ha suposat una inversió de 60.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, ha consistit a instal•lar un nou sistema de telecontrol, mitjançant els equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions, que permet accionar a distància, des del Centre de Control que la Companyia té a la seu de l’avinguda del Paral•lel, els dispositius de maniobra. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries i s’agilitza, en molt, la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric.

A més, s’ha instal•lat un nou Terminal Local amb doble monitor, que optimitza la interfície HM (Home-Màquina), amb l’objectiu de millorar l’operació local de la instal•lació incrementant-ne la seguretat.

Les obres formen part del pla d’inversions de la Companyia al Barcelonès per a la millora tecnològica de la seva xarxa elèctrica de mitja tensió i assegurar una òptima qualitat del servei.

Text i foto: Comunicació Endesa a Catalunya

Compartir: