Les obres de la plaça de les Navas s’acabaran a finals de maig

Després de sis anys d’obres, els veïns i veïnes del Poble-sec ja van poder visitar el nou aparcament subterrani dissabte al matí en una jornada de portes obertes. << Vegeu fotos del pàrquing >>


Després de sis anys d’obres els treballs de construcció d’un aparcament i de remodelació de la plaça de les Navas podrien acabar-se aviat. “En aquests moments ja estan fent les obres d’urbanització i la previsió de finalització és la de finals de maig, aproximadament, però ara ja es pot veure com estem començant a acabar, per fi”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. De fet, l’aparcament ja està enllestit i només queden els treballs en superfície: “Les obres d’urbanització estan avançant a bon ritme”, comenta Jimémez. Jordi Romeu, membre de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, comenta que els veïns estan satisfets en veure com es treballa ara a la plaça i assegura que la percepció és que s’hi està treballant a bon ritme i que hi ha intenció de complir amb els terminis establerts.

La nova plaça serà dura, amb un espai enjardinat amb unes palmeres, tal com hi havia hagut abans que es fessin les obres, aparells d’exercici per la gent gran i una zona infantil: “Serà de les grans, perquè normalment hi ha un estàndard i en aquest cas l’hem augmentat un 50%”, explica el gerent. En total seran 180 metres quadrats de zona infantil. “Els comerciants es pot dir que estan contents perquè les seves perspectives s’han complert totes: d’ampliació de voreres, d’accessibilitat als seus negocis, etc:”, diu Romeu. Tot i això, es mostren escèptics fins que no s’hagin acabat els treballs: “Els veïns fins que no veiem la part superior urbanitzada, ara sembla que hi ha molta llosa, poc parc infantil… “. A més, encara queden algunes qüestions per concretar, com per exemple com s’ubicaran les terrasses dels bars i la direccionalitat d’alguns carrers tenint en compte que hi ha diverses entrades d’aparcaments particulars. “El que no volem els veïns és que allò sigui un pas de cotxes amunt i avall”, diu Jordi Romeu.

Una altra de les qüestions que es va discutir molt va ser si calia conservar o no el refugi antiaeri que es va localitzar en foradar la plaça. Finalment s’ha optat per deixar una placa de vidre que permeti veure les escales d’accés al refugi però sense poder-hi entrar.

El pàrquing les Navas celebra portes obertes

Els veïns i veïnes del Poble-sec van poder visitar el nou aparcament subterrani a la plaça de les Navas dissabte al matí en una jornada de portes obertes.catanitzada per l’empresa BSM. “És una millora pel barri, però ha estat una molèstia pel veïns”. Així valora la situació Carme Mocholí, una veïna que ha viscut les obres i la polèmica que les ha envoltat.

La inauguració de l’aparcament s’ha allargat cinc anys, ja que els treballadors van topar amb restes d’un refugi antiaeri i la seva constructora va fer fallida. Mocholí comenta que els veïns pateixen pel soroll que comença cada dia a les vuit del matí, i perquè, assegura, que han aparegut algunes esquerdes a casa seva i en altres pisos del seu bloc.

Tanmateix, els més afectats amb les obres són els negocis que es troben dins de la plaça. Dolors Balboa, treballadora d’un dels bars afectats, explica que el projecte “ha perjudicat a tots els comerciants, pel soroll i la pols”, un fet que assegura els obliga a estar a punt de tancar. “No ens escolta ningú”, comenta Balboa a l’hora de parlar de les queixes i de les reunions que s’han celebrat al districte per intentar solucionar els problemes d’unes obres que tenen previst acabar a finals de maig d’aquest any.

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

Compartir: