Les polèmiques eleccions al Mediterrani donen la victòria a la candidatura jove

El Club Esportiu Mediterrani va celebrar dissabte les eleccions a l’executiva de l'històrica entitat santsenca. La candidatura de Lluís Herrero va tenir 464 vots i la de Jaume Roca, que es presentava a la reelecció, 104.


El Club Esportiu Mediterrani va celebrar dissabte les eleccions a l’executiva de l’històrica entitat santsenca. La candidatura de Lluís Herrero, integrada per dos ex-membres de la junta i per un equip de persones joves, va tenir 464 vots i la de Jaume Roca, que es presentava a la reelecció, 104. Hi va haver 2 vots en blanc i 6 de nuls. Tot i això, Jaume Roca considera que les eleccions no haurien d’haver-se celebrat, ja que l’altra candidatura hauria quedat anul·lada en no poder-se presentar Juan Carlos Cercadillo, que en un primer moment encapçalava la llista.

Després d’haver presentat les signatures que avalaven la seva candidatura, Juan Carlos Cercadillo va retirar-se de la cursa electoral per problemes greus de salut de la seva dona. Tot i això, Dani Pajuelo, membre de la candidatura de Lluís Herrero, explica que la seva és una candidatura d’equip i no presidencialista i amb l’aval de la junta electoral i al·legant motius de força major, Lluís Herrero, el número dos de la candidatura de Cercadillo, va passar a encapçalar la llista. Però segons Jaume Roca, la junta electoral va actuar de manera unilateral i una sentència de la Federació Catalana de Natació en desacredita la decisió i per això la van impugnar. Segons Roca, la sentència “declara que només hi ha una candidatura única i punt” i que per tant les eleccions “no són vàlides”. Roca considera que la junta ha acceptat una candidatura que no té els avals necessaris per candidar-se i explica que ja abans de les eleccions van presentar el seu desacord i van convidar als seus votants a no participar de la votació.

En canvi, la candidatura de Lluís Herrero dóna les eleccions per vàlides i Pajuelo es mostra molt satisfet: “Estem molt, molt contents, no pensàvem que la diferència fos tant gran tot i que si que comptàvem amb una victòria clara”. Tot i això, assegura que ha estat un “procés molt dur”.

Segons diu Dani Pajuelo s’han assessorat i estan convençuts que la decisió que preval és la de la junta electoral i per tant la seva candidatura és vàlida. Per això, esperaran per veure què passa però tenen intenció de seguir endavant amb els passos posteriors a l’elecció. Jaume Roca, en canvi, es mostra convençut que les eleccions es declararan no vàlides: “Està claríssim que no acceptaran el que hagi sortit d’unes eleccions que ells no autoritzaven”, diu.

A la foto, Lluís Herrero i el seu equip.

Compartir: