El Districte comença a treballar en els projectes de remodelació que faltaven de la Llei de Barris de la Bordeta

Els carrers previstos de remodelar són Noguera Pallaresa, Fernàndez Duró, Vilassar i Ferreria. A més, s’adequaran dos solars per a aparcaments ja que amb les reformes dels carrers, de plataforma única i amb prioritat pels vianants, s'en perdran una cinquantena.


Les darreres obres de la llei de barris de la Bordeta estan pendents de rebre el finançament de la Generalitat. Es tracta d’un romanent d’altres obres de la mateixa llei de barris del que, tot i que s’havia promès que es reinvertiria al barri, encara no se n’ha pogut disposar. “El problema que tenim amb el finançament de la Generalitat és que haurem perdut entre sis i vuit mesos”, comenta Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc. Segons es va explicar al veïnat en la darrera comissió de seguiment, els carrers previstos de remodelar són Noguera Pallaresa, Fernàndez Duró, Vilassar i Ferreria. A més, s’adequaran dos solars per a aparcaments ja que amb les reformes dels carrers s’en perdran una cinquantena. “Sempre perds pel camí alguna plaça d’aparcament perquè no es pot fer tot a gust de tothom, però la prioritat és garantir una millor mobilitat pels veïns, que siguin carrers més amables i més segurs”, diu el regidor.

Tot i que encara no es disposa dels diners s’està treballant en els projectes. “El que es farà és seguir la línia del que s’ha fet fins ara amb la mateixa llei de barris de la Bordeta”, explica Martí. Per tant, seran carrers de plataforma única i amb prioritat pels vianants. Aquests projectes ja s’han presentat a les entitats veïnals: “Vam estar discutint i vam veure algunes coses que no ens acabaven d’agradar”, comenta Enric Jara, membre de la Comissió de Veïns de la Bordeta. Un dels punts més discutits, segons explica Jara, va ser la il·luminació del carrer Ferreria, on al costat de muntanya ja hi ha uns fanals enganxats a les façanes que es mantindran. Com que en aquest carrer també s’hi col·locarà arbrat el veïnat tem que alguns arbres puguin tapar la llum i quedi un carrer molt fosc.

Per altra banda, algunes de les obres de la Llei de Barris que ja s’estan acabant són l’execució de la primera fase de l’equipament de Can Muns i la remodelació del carrer Almeria, que ha de ser un dels eixos principals del camí escolar de la Bordeta que es preveu inaugurar a finals d’abril.

EL 3

Compartir: