El veïnat qüestiona la necessitat de construir l’aparcament de Can Mantega

Es plantejarien renunciar al pàrquing a canvi de poder veure la plaça remodelada en aquest mandat. L'Associació de Veïns del Carrer Joan Güell i Entorns, juntament amb l'Eix comercial Sants-Les Corts, ha demanat al Districte que faci un estudi sobre la necessitat actual de construir l'aparcament.


L’Associació de Veïns del carrer Joan Güell i Entorns, juntament amb l’Eix comercial Sants-Les Corts, ha demanat al Districte de Sants-Montjuïc que faci un estudi sobre la necessitat actual de construir l’aparcament subterrani de la plaça de Can Mantega del barri de Sants. Si aquest estudi revelés que, com ells sospiten, actualment no hi ha les mancances d’aparcament que hi havia quan es va fer el projecte, es plantejarien renunciar al pàrquing a canvi de poder veure la plaça remodelada en aquest mandat.

Segons explica Pep Soler, responsable d’obres de l’Associació de Veïns del Carrer Joan Güell i entorns, la construcció de l’aparcament del Mercat de Sants solventaria els problemes de transportistes i comerciants per aparcar furgonetes i petits camions. Per altra banda, la construcció d’alguns pàrquings i l’actual crisi econòmica fa que actualment al barri hi hagi més oferta de places que demanda. Així, l’única qüestió que quedaria per resoldre és l’aparcament per a les persones que venen al barri només de pas: “En el moment en què s’han posat zones verdes, que és un aparcament pels veïns, resulta que fa falta l’aparcament de temps pels que no són residents del barri i venen de visita”, diu Soler.

Així, tant el veïnat com els comerciants veuen que el pressupost de la remodelació, amb pàrquing inclòs, és d’uns 5 milions d’euros i no es podria plantejar de fer fins el 2016, com a molt d’hora. “Des del Districte se’ns ha comunicat que l’economia municipal no està per fer amb els recursos que té una inversió d’aquesta categoria”, comenta Soler. En canvi, si es fes només la remodelació de la superfície i es renunciés a l’aparcament el cost seria de poc més d’1 milió d’euros i creuen que es podria fer en l’actual mandat. “Els veïns no estem disposats a esperar”, diu. Tot i això, Soler comenta que no volen posicionar-se fins que no es coneguin els resultats de l’estudi que han sol·licitat.

EL 3

EL 3

Fotos: www.avjoanguell.cat/projecte-parking-can-mantega/

Compartir: