Sant Medir, la festa més dolça de la Bordeta

La colla de la Parròquia de Sant Medir organitza el diumenge 11 de març, la tradicional cercavila pels carrers de Sants i la Bordeta


La Festa de Sant Medir és una celebració que s’espera amb il·lusió tant des de Sants com des d’altres zones de la ciutat que també la celebren. I que singularitza especialment totes les veïnes i tots els veïns de la Bordeta.

El 1949, la colla de la Parròquia de Sant Medir va començar a celebrar aquesta festa a la Bordeta. Els carrers són un esclat de color i moviment amb els carros desfilant i repartint llaminadures i caramels. La colla de la Bordeta convida cada any als membres de la Federació de les Colles de Sant Medir perquè participin i facin la festa encara més grossa.

Programa de la festa

10.30 h Cercavila de les colles amb la Banda de la Guàrdia Urbana a Cavall.

Recorregut: Constitució, Gavà, Alpens, Guadiana, Sants, Gayarre, Gavà, Constitució, Toledo, Manzanares, Andalusia, Riera de Tena, Constitució, Viladecans i Corral.

12.00 h Missa solemne a la parròquia de Sant Medir. Actuació de la Coral Sant Medir

La llegenda de Sant Medir

Diuen els fets que Medir era un pagès que vivia al voltant d’on avui hi ha l’ermita en el seu honor. el Bisbe Sever, sentint-se en perill, decideix fugir de Barcelona; perseguit pels romans, emprengué el camí de Sant Cugat, on trobà en Medir plantant faves. Li explicà el motiu de la seva fugida i, decidit a morir per la fe de Jesucrist, li demanà que se li preguntaven per ell, els respongués la veritat, que digués que mentre ell sembrava les faves, el bisbe havia passat per aquell indret.

Els perseguidors, en trobar-se Medir preguntaren pel Bisbe i ell respongué amb la veritat. Un cop dit això, les faves van créixer i florir, produïnt-se així el miracle.

Sentint-se enganyats, els romans varen empresonar Medir i el van martiritzar amb el Bisbe Sever, al qual també havien capturat.

Compartir: