El Pla Comunitari del Poble-sec espera mantenir-se almenys fins el 2013

L’Ajuntament de Barcelona els ha garantit la viabilitat del projecte almenys fins el 2013 i la Generalitat ha manifestat el seu suport “encara que sigui en aquests moments verbal”, diu Amadeu Quintana.


Les entitats que en els diferents barris de Barcelona han gestionat fins ara els plans de desenvolupament comunitari han emès un comunicat conjunt on alerten del risc que aquests puguin desaparèixer per la manca de finançament. En els barris de Sants-Montjuïc, el del Poble-sec ha estat gaudint d’aquest pla que fomenta la cohesió social i la convivència a través de la tasca de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, que també s’ha adherit al manifest.

En el text s’exposa que tot just ara han rebut part de les subvencions que encara els devien del 2010 i les del 2011 i manifesten la inquietud de no saber què passarà amb les del 2012. Parlen de “situació d’emergència” i asseguren que “perilla la convivència, la cohesió social i la qualitat de vida” d’aquests barris. “Hi ha una feina feta des de fa molts anys que no es pot mantenir sense la figura en la majoria dels casos del tècnic del pla comunitari”, explica Amadeu Quintana, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec. Així, durant els darrers mesos han estat les entitats gestores dels plans les que han avançat els diners a l’administració per tal de poder pagar els sous de les persones que treballen en els plans i algunes fins i tot han hagut d’acomiadar treballadors. Aquest però no ha estat el cas del Poble-sec, que ha pogut mantenir tots els treballadors tot i que han hagut de reestructurar la plantilla. “Evidentment no és agradable quan arribes a això perquè en definitiva se’n ressent també el servei i els usuaris, que són els ciutadans”, expressa Quintana.

En aquests moments Amadeu Quintana es mostra tranquil de cara al 2012 ja que l’Ajuntament de Barcelona els ha garantit la viabilitat del projecte almenys fins el 2013 i la Generalitat ha manifestat el seu suport “encara que sigui en aquests moments verbal”, diu Quintana. Així mateix ho expressava Jordi Martí, regidor del Disctricte de Sants-Montjuïc: “Nosaltres com a Ajuntament estem compromesos a continuar donant el nostre suport perquè es continuïn portant a terme”.

A la foto, una de les reunions de la comissió de salut del Pla Comunitari l’any 2011

Compartir: