El grup d’Hostrafrancs Tazzuff presenta nou disc al XXV Festival Tradicionàrius

El grup va formar-se l’any 2006 i tal i com explica l’Adrià Grandia, el seu nom és peculiar: “És un nom inventat, ens agrada la fonètica que té i creiem que lliga amb la nostra manera de fer la música: el significat que li donem és el del dolent d’un conte”.


El grup hostafranquí de música instrumental Tazzuff va mostrar el seu nou disc, Camaleons Daltònics, al XXV Festival Tradicionàrius de folk internacional. En aquest concert la banda va tocar peces de composició pròpia basades en un llenguatge tradicional.

Tazzuff està format per sis membres que defineixen la seva música com a folk d’avantguarda. “Tot i ser un gènere de música tradicional, nosaltres intentem fer una renovació d’aquesta proposta per reinventar la música de tradició”, segons comenta Adrià Grandia, un dels seus integrants. Així, en els seus temes juguen amb estils de música catalans, de Bretanya i del País Basc. També utilitzen el seu bagatge personal a l’hora de composar les seves peces: “Intentem que les influències personals de cadascú es posin a la taula a l’hora de composar i de preparar els temes”, explica el músic. D’aquesta manera el disc presenta una fusió de jazz, flamenc i rumba.

El grup va formar-se l’any 2006, on van reunir-se dos acordions diatònics, una viola de roda, un clarinet baix i percussió. Tal i com explica l’Adrià Grandia, el seu nom és peculiar: “És un nom inventat, ens agrada la fonètica que té i creiem que lliga amb la nostra manera de fer la música: el significat que li donem és el del dolent d’un conte”. Aquesta voluntat d’innovar també és present en el seu nou disc titulat Camaleons Daltònics: “Ens agrada barrejar-nos en aquest món de la música tradicional, però som una mica daltònics i no ens acabem de camuflar bé i acabem donant sempre la nota”.

EL 3

Compartir: