Sant Joan de Déu trasllada l’alberg de persones sense sostre al Poble-sec

Fins ara el centre havia estat a Ciutat Vella, i s’ha traslladat en unes instal·lacions completament renovades al barri del Poble-sec. El canvi els ha permès ampliar el nombre de places de 50 a 52. << Vegeu fotos del nou alberg >>


L’alberg per persones sense sostre de l’Ordre Hospitalària de Sant Joan de Déu que fins ara havia estat al districte de Ciutat Vella, ara s’ha traslladat en unes instal·lacions completament renovades al barri del Poble-sec. El canvi els ha permès ampliar el nombre de places de 50 a 52, reservant també cinc places per a dones. Però el que més valoren els treballadors de l’àrea d’intervencions dels serveis socials de Sant Joan de Déu és que en el nou espai es poden millorar la qualitat dels serveis: “Podem oferir tallers i serveis que completin la nostra intervenció social, perquè no només es tracta de donar un allotjament i necessitats primàries”, explica la Sandra Soler. Ara també tindran una sala polivalent per a diversos tallers a més d’habitacions individuals, així no les hauran de compartir amb tres o quatre persones més: “Es tracta també d’oferir dignitat i el sentiment de pertinença a un lloc, aspectes que els hi donen autoestima”, comenta.


Les persones que arriben a l’alberg són gent que no fa molt de temps que s’ha quedat al carrer. Aquestes persones arriben al centre a través dels serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona, amb qui tenen un conveni per a cobrir part de les despeses de la prestació dels serveis.



EL 3



EL 3



EL 3



EL 3



EL 3



EL 3



EL 3