L’Esbart Ciutat Comtal d’Hostafrancs actuarà a Fals amb el seu espectacle Síntesi


Dins del marc de l’espai A, el cos de dansa de l’Esbart Ciutat Comtal del barri d’Hostafrancs està realitzant una gira per diferents ateneus de Catalunya amb l’espectacle Síntesi. En la celebració dels 50 aniversari de l’entitat, fruit d’una acurada anàlisi de les diferents representacions de l’esbart, Síntesi va esdevenir una recopilació de danses, pròpies d’una forma de recrear i interpretar. És un espectacle que mostra la fina línia de la nostra història, marcada per l’esforç, la creativitat, el rigor del grup i de les persones que ens han ajudat a fer realitat el projecte artístic.

L’espai A és una nova iniciativa que neix de la complicitat entre el Centre de Promoció de Cultura Tradicional i Popular Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i les següents federacions: Federació d’Ateneus de Catalunya, Moviment Coral Català, Federació de grups amateurs de teatre de Catalunya, Federació Catalana de Societats Musicals i Agrupament d’Esbarts Dansaires. L’objectiu de la iniciativa és crear una programació estable d’arts escèniques arreu de Catalunya, per tal de posar a l’abast dels associats dels diferents ateneus i del seu entorn produccions de qualitat dins els àmbits del teatre, coral, esbart i banda

Des de la seva creació la feina de l’Esbart Ciutat Comtal ha estat marcada per l’interès a mantenir el respecte a la dansa d’arrel popular i tradicional però amb una clara vocació de presentar espectacles complint amb les exigències que el fet escènic imposa. Actualment el treball de l’esbart es direcciona tant per la vessant coreogràfica amb músiques de nova creació, com per la de mantenir un espectacle de dansa popular i tradicional.

EL 3

EL 3

Fotos i text: Esbart Ciutat Comtal d’Hostafrancs

Compartir: