L’escola Sant Pere Claver del Poble-sec guanya un premi per l’ús de les TIC

El projecte premiat es va fer concretament amb els alumnes de cicle inicial de primària, d’entre 6 i 7 anys, que van utilitzar les pissarres digitals per buscar la informació i a la vegada per exposar el que havien après


L’escola Sant Pere Claver, al Poble-sec, ha rebut el premi de la Fundació d’Escoles Cristianes per l’ús de tecnologies de la informació i la comunicació (les TIC) en l’educació. El projecte premiat es va fer concretament amb els alumnes de cicle inicial de primària, d’entre 6 i 7 anys, que van utilitzar les pissarres digitals per buscar la informació i a la vegada per exposar el que havien après. Treballant sobre les fruites i amb una visita a una fruiteria del barri, van “aprofitar l.catanització diferent d’un treball per mirar d’aprendre matemàtiques, llengua, a anar pel carrer, aprendre a parlar correctament el català, aprendre vocabulari específic, etc.”, explica la Teresa Borrut, una de les mestres que ha participat en la iniciativa.

De fet, comenta la professora, l’escola Sant Pere Claver ha introduït les noves tecnologies en l’ensenyament: “Ja fa temps que tenim ordinador per les classes i alguna pissarra digital, cada any mirem d’augmentar el nombre de pissarres per l’escola i precisament per això ens presentàvem al concurs, per veure si podíem guanyar-ne una altra”. Tot i això, el premi material no és l’única recompensa: ”Presentar-nos en un premi i guanyar sempre és molt satisfactori perquè reconeix una tasca que està feta i que ha estat bona”, diu. I de fet, els que més van expressar aquesta satisfacció van ser els mateixos alumnes: “En el moment en què els hi vam dir van fer un “Viscaaaa!”

EL 3

EL 3

Fotos: Escola Sant Pere Claver

Compartir: