De compensació a cooperació: es desencalla el projecte de Can Batlló amb 10 milions d’euros

Els 10 milions d'inversió que farà l'Ajuntament serviràn per indemnitzar els veïns i industrials expropiats. Així, segons s'ha anunciat aquesta tarda entre la tardor i l'hivern del 2012 es començarien a construir les primeres finques de pisos de protecció oficial dels carrers Constitució i Parcerisa


Amb l’acord que preveu signar demà l’Ajuntament de Barcelona amb Immogaudir, empresa propietària de part dels terrenys de Can Batlló, es preveu canviar el model de reparcel·lació del recinte fabril de la Bordeta, passant d’un model de compensació a un de compensació. Això permetrà segons el consistori que sigui aquest i no la immobiliària qui fixi els terminis d’execució dels equipaments, habitatges i espais públics que s’hi han de fer. L’acord passa per què l’Ajuntament inverteixi 10 milions d’euros mentre que Immogaudir cedirà terreny per aprofitament urbanístic equivalent a 5.159,94 metres quadrats de sostre residencial. A més, l’Ajuntament també es farà amb un immoble d’Immogaudir del districte d’Horta-Guinardó.

Els 10 milions d’inversió que farà l’Ajuntament de Barcelona serviràn per indemnitzar els veïns i industrials expropiats. Així, segons s’ha anunciat aquesta tarda entre la tardor i l’hivern del 2012 es començarien a construir les primeres finques de pisos de protecció oficial dels carrers Constitució i Parcerisa. Tot i que Antoni Vives ha explicat que només podien comprometre’s en els terminis de les construccions públiques, si que ha explicat que l’acord preveu que les finques de vivenda lliure que ha de construir la immobiliària han d’estar enllestides el 2018.

“És una notícia molt bona per la ciutat, per l’Ajuntament, però especialment pel Districte de Sants-Montjuïc i evidentment pel barri de la Bordeta”, valorava Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc. Antoni Vives, tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, n’ha destacat, més enllà de l’acord en si, la manera en com s’ha fet i n’ha valorat especialment el paper del veïnat: “És un acord que va vitaminat per la tenacitat dels veïns”, deia. Per la seva banda, els veïns han rebut amb optimisme l’anunci: “Té tota l’estructura de ser una cosa pensada i pactada amb la propietat, a més han donat dates en concret que no són gaire llunyanes”, comenta Josep Maria Domingo, president del Centre Social de Sants, que diu però que estaran a l’aguait per assegurar-se que es compleixi. Domingo, a més, també demana que se celebri una comissió de seguiment que el regidor ja ha anunciat que seria pel febrer tot i que els veïns voldrien que s’avancés.

Amb aquest acord que han anunciat avui a la tarda en una roda de premsa a la seu del Districte, pel regidor de Sants-Montjuïc i el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Can Batlló es converteix en el primer dels onze projectes del Pla Empenta, que s’ha desencallat. Segons ha dit Martí, de fet, Can Batlló, representa “la primera prioritat” del Districte.

EL 3

EL 3

Notícies relacionades:

Més aprop del CAP Bordeta-Magòria. El projecte del Centre d’Atenció Primària Bordeta-Magòria, que s’ubicarà en l’espai del camp de futbol de Magòria, ja ha estat licitat per un valor de 4,59 milions d’euros. (10/01/2012)

Compartir: