El veïnat del carrer Quetzal demana una solució definitiva pel solar d’Agrupació Mútua

Els terrenys, situats en l’illa de cases limitada per la Rambla Badal, Quetzal, l’avinguda Carrilet i Riera Blanca, al barri de la Bordeta, acumulen matolls, brutícia i aigua. Al solar s’hi havia de construir la nova seu de l'entitat, un centre comercial i vivendes; i fa més de dos anys que està abandonat.


El solar on s’hi havia de construir la nova seu d’Agrupació Mútua, un centre comercial i vivendes fa més de dos anys que està abandonat, tot i haver excavat part dels fonaments, després que s’aturés l’obra. Els terrenys, situats en l’illa de cases limitada per la Rambla Badal, el carrer Quetzal, l’avinguda Carrilet i la Riera Blanca, al barri de la Bordeta, acumulen matolls, brutícia i aigua. La terrassa de casa la Carme Raquejo dóna a aquest solar i explica com fa dos estius, quan en el solar s’hi va acumular aigua que portava mosquits, brossa i fins i tot s’hi havien vist rates, s’hi va intervenir avocant sorra i grava que absorbís l’aigua i es va netejar. Des de llavors, però, assegura que són mínimes les intervencions que s’hi han fet i els matolls segueixen creixent i l’aigua continua estancada ja que no prové només de la pluja. “Aquest any, precisament per la sequera, ja s’ha comprovat que són aigües freàtiques, són restes de l’aigua de la Riera Blanca, que surten fins i tot quan fa dos o tres mesos que no ha plogut”, explica la veïna. Tot i això, la situació s’agreuja quan plou. A més de les molèsties més immediates, el veïnat també tem que l’acumulació d’aigua pugui arribar a afectar l’estructura de les seves finques.

Per part del Districte de Sants-Montjuïc s’assegura que s’ha requerit a l’empresa propietària del terreny de fer-hi intervencions quan ha estat necessari. El veïnat però demana que s’hi faci una intervenció definitiva i fins i tot s’han plantejat portar el cas al Síndic de Greuges. Per això però cal saber si hi ha alguna intervenció pública en aquest terreny: “El que els veïns diuen és que hi ha una part d’aquest solar que estava destinada a serveis públics però mai hem sabut, personalment, jo no ho sé, si això és cert o no”, explica Raquejo. En cas que sigui completament privat el Síndic de Greuges no hi podrà intervenir.

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

Notícies relacionades:

Pisos de protecció oficial, un centre comercial i zona verda formaran el nou “Centre Cerdà ” del carrer Quetzal (03/06/2008) Inclou imatges del projecte

S’aprova el pla de reordenació de la frontera Sants-Collblanc (13/02/2008)

Compartir: