La inseguretat és el que més preocupa al veïnat de Sants-Montjuïc

Així es desprèn dels resultats de l’enquesta dels serveis municipals, que destaca que la majoria d'habitants de Sants-Montjuïc se senten satisfets de viure al barri i l’aproven amb un 7,3, poc per sota de la majoria de districtes.


La inseguretat és el problema més greu i la principal preocupació dels veïns i veïnes dels barris de Sants-Montjuïc. De fet és una preocupació generalitzada al conjunt de la ciutat on el 19,7% de les persones consideren que és el principal problema seguit de l’atur i les condicions de treball que ho és pel 19% de la població. Tot i això, hi ha diferències entre els barris, pel veïnat del Poble-sec, Montjuïc, Font de la Guatlla, Hostafrancs i la Bordeta les principals preocupacions són, en aquest ordre, la inseguretat, l’atur i les condicions laborals i els problemes relacionats amb la immigració. Pels veïns dels barris de la Marina, en canvi, passen per davant les preocupacions relacionades amb l’atur i les condicions de treball i els de Sants i Badal els preocupa la inseguretat, l’atur i les condicions laborals i la neteja. En conjunt, doncs, la principal demanda és millorar la seguretat.

Aquestes dades i prioritats són els resultats de l’enquesta dels serveis municipals que també han valorat d’altres aspectes com la percepció en la millora o no dels serveis de la ciutat. Així, al conjunt de la ciutat els serveis que més han millorat en el darrer any són el metro, els mercats municipals i la recollida d’escombraries; en canvi, els que més han empitjorat la seguretat ciutadana, la circulació i l’aparcament. Als barris de Sants-Montjuïc el 75% dels ciutadans considera que tenen un bon transport públic. En conjunt, el 46,7% del veïnat creu que el seu barri ha millorat, mentre que el 29, 6% opina que el barri ha empitjorat. Cal destacar també que els veïns i veïnes de Sants-Montjuïc se senten satisfets de viure al barri i l’aproven amb un 7,3, poc per sota de la majoria de districtes i molt per sobre de Ciutat Vella que és el que té una nota més baixa. També aproven amb un notable (amb un 7,9) l’atenció que han rebut quan s’ha dirigit al Districte.

En general, els que més els agrada als veïns de Sants-Montjuïc de viure on viuen és la cordialitat de la gent, la familiaritat i l’ambient (un 21%) seguit de la tranquil·litat (un 13,7%). En relació als d’altres barris de la ciutat un 33,3 considera que el seu és el millor mentre que la majoria (el 53,%) opina que no és ni el millor ni el pitjor.

Compartir: