El PERI de Plus Ultra difícilment s’activarà durant el 2012

Amb els immobles pendents de ser expropiats, aquest barri de la Marina viu, en alguns punts uns situació de degradació. Al número 232 i el contigu del carrer Mare de Déu de Port el veïnat fa mesos que denuncia brutícia i acumulació de ferralla.


“En aquests moments, amb el pressupost 2012 aprovat no podem dir que puguem començar a tirar-lo endavant”, així de contundent era Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc, en referir-se al PERI previst pel barri de Plus Ultra aprovat al 2005. Tot i això, afirma: “Ens agradaria que s’incorporés de nou en el PAD del mandat 2011-2014”, amb la idea de poder aconseguir finançament i començar el projecte al llarg del mandat. “Els pressupostos es van aprovar però si que és veritat que en aquest primer trimestre es poden afegir aquelles inversions que inclogui el Pla d’Actuació Municipal quan s’acabi d’enllestir”, comenta optimista José Antonio Calleja, conseller portaveu del Partit Popular al Districte de Sants-Montjuïc. Calleja critica que és un projecte que “porta molts anys d’endarreriment” i que tot i que s’havia inclòs en el PAD dels dos mandats anterirors “va quedar en paper mullat”

“No es pot esperar més, no n’hi ha prou en tornar-ho a posar el en Pla d’Actuació del Districte”, comenta Calleja que tem que tampoc arribin els diners per executar la Llei de barris adjudicada a la Vinya, Plus Ultra i Can Clos. Jordi Martí coincideix en la necessitat de tirar endavant el projecte “per si mateix, per justícia, i per compromís polític” i tot i que justifica el nou endarreriment dient que “tirar això endavant val molt i molts diners” assegura: “És un projecte que l’hauriem de tirar endavant o començar a tirar endavant en aquest mandat”.

Però mentre hi hagi el projecte pendent i immobles pendents de ser expropiats –les expropiacions i el pagament de les indemnitzacions formarien part de la primera fase del PERI –el barri viu, en alguns punts uns situació de degradació. Així per exemple el número 232 i el contigu del carrer Mare de Déu de Port el veïnat fa mesos que denuncia una ocupació il·legal de persones que viuen en condicions de brutícia i acumulen ferralla dins dels immobles. Jordi Martí explica que en aquest cas concret estan treballant per localitzar-ne els propietaris. A un ja l’han localitzat però no vol denunciar l’ocupació; l’altre no saben qui és. Com que es tracta d’una propietat privada el Districte de Sants-Montjuïc no hi pot intervenir si no hi hagués problemes de seguretat o de salubritat. Tot i que Martí assegura que si que s’està intervenint en el conjunt del barri la solució definitiva passarà per l’activació del PERI.

EL 3

Notícies relacionades:

La Vinya, Can Clos i Plus Ultra es beneficien de la llei de barris (25/06/2010)

Els veïns de la Marina denuncien una ocupació en condicions insalubres (04/03/2010)

Can Clos, La Vinya i Plus Ultra queden fora de la Llei de Barris (24/07/2009)

El planejament del Plus Ultra expropiarà 50 habitatges (19/05/2006)

El Plus Ultra: un barri que comença a emprendre el vol (24/04/2006)

Veïns del Plus Ultra es queixen de manca de participació (13/04/2006)

Compartir: