Veïns del barri de la Bordeta denuncien un vessament de gasoil al clavegueram

El passat dia 4 de gener es va fer el buidat d'un bidó d'uns 400 litres de gasoil que hi havia dins del bloc 11 de Can Batlló tal com s'havia compromès el Districte. Els veïns asseguren però que, almenys una part d'aquests 400 litres, es va abocar directament al carrer.


El passat dia 4 de gener es va fer el buidat d’un bidó d’uns 400 litres de gasoil que hi havia dins del bloc 11 de Can Batlló tal com s’havia compromès el Districte de Sants-Montjuïc al mes de setembre. Els veïns asseguren però que, almenys una part d’aquests 400 litres, es va abocar directament al carrer: “Vaig veure que en el punt on es troba l’entrada del bloc 11 i que era el punt on es trobava aquest dipòsit de gasoil hi havia dues persones, una estava al primer pis i amb una mànega a la mà estava buidant directament el líquid que queia al terra, i l’altra persona estava al carrer escombrant el líquid en direcció a la pendent que fa el carrer cap al clavegueram”, explica Dani Martínez, veí de la Bordeta i membre de la Plataforma Can Batlló que va presenciar l’escena durant uns cinc minuts. “Com qui rega des d’un primer pis el carrer”, afegeix.

En veure-ho, ho va comunicar al Centre Social de Sants que hi va notificar al Districte de Sants-Montjuïc. Segons explica el regidor Jordi Martí van demanar l’elaboració d’un informe a l’empresa que està fent els treballs de neteja i reforma del bloc 11 per aclarir què havia passat: “Se’ns especifica que quan es va procedir al buidat del dipòsit per mitjans manuals hi va haver un moment en què a través d’una mànega van caure 5 o 6 litres de gasoil que es van llençar al clavegueram”, explica Martí. El regidor assegura, sempre basant-se en el mateix informe, que el buidatge de la resta del gasoil es va fer correctament i que es va traslladar de “manera legal, ordenada i transparent” per a la gestió de residus.

Els veïns, però, es mostren incrèduls amb aquesta versió dels fets. Toni Piñeiro, també veí del barri i membre de la Plataforma Can Batlló, explica que els han fet arribar un certificat de l’empresa que s’encarregava del transport i destrucció del gasoil en el que es diu “que és un diposit que contenia 400 litres però no especifica la quantitat de litres que els van arribar per a la destrucció”. El Dani Martínez no nega que en algun moment la recollida es fes correctament però assegura que en l’estona que va veure com s’abocava el gasoil a la calçada no hi havia cap camió per a recollir-lo a la zona i que les dimensions i la persistència de la taca testimonien l’abocament. En l’assemblea de la Plataforma Can Batlló d’aquest vespre es decidirà si s’emprendrà alguna acció.

EL 3

EL 3

Compartir: