El Centre Social de Sants celebra la torronada i elegeix el caganer de l’any 2011

El caganer de l'any és un personatge que hagi fet al llarg de l'any "alguna intervenció, alguna frase o alguna obra de menyspreu a la cultura i a la llengua catalana", explica Pep Ribas, membre de la CAL de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.


El caganer de l’any és un personatge que hagi fet al llarg de l’any “alguna intervenció, alguna frase o alguna obra, perquè de vegades també han estat obres, de menyspreu a la cultura i a la llengua catalana”, explica Pep Ribas, membre de la CAL de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, qui.catanitza aquesta iniciativa en el marc de la tradicional torronada del Centre Social de Sants i que es va fer ahir al vespre al local de l’associació de veïns santsenca. En el llistat que han anat elaborant amb un total d’onze noms hi havia “un allau de figures de l’església”, entre elles, el bisbe de Sant Feliu de Llobregat que segons han recollit els membres de la CAL va fer retirar una senyera del campanar amb l’argument que podia molestar els veïns. En el llistat també hi havia l’arquebisbe de Barcelona per la seva oposició a cedir locals parroquials i annexes per a les consultes independentistes o els eurodiputats del PP i dels PSOE per mostrar-se contraris a què el català fos llengua oficial a Europa.

Tot i això l’escollit per votació popular entre el veïnat assistent va ser Francisco Caja, president de la Convivencia Cívica Catalana, però només a un punt de diferència de la ministra Carme Chacón i els 25 diputats del PSC. “Aquest personatge ha estat el que ha vehiculat les denúncies contra la no aplicació de la sentència del tribunal superior de Catalunya sobre el tema de la immersió lingüística”, explica Ribas. Un cop escollit el caganer de l’any se li fa saber a través d’una carta i enviant-li una figura d’un caganer. Tot i això, el Pep Ribas assegura que mai han rebut resposta.

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

Fotos: Enric Jara

Compartir: